Un fost ofițer SRI publică o fotografie cu Toader, Kovesi, Dumbravă și Iacob: „Frăția statului paralel” / Reacția ministrului Justiției

Un fost ofițer SRI publică o fotografie cu Toader, Kovesi, Dumbravă și Iacob: „Frăția statului paralel / Reacția ministrului Justiției
Publicat: 17/04/2019, 12:54

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a publicat, miercuri, pe blogul său, o imagine în care apar ministrul Justiției, Tudorel Toader, fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, fostul său adjunct, Marius Iacob, dar și generalul Dumitru Dumbravă, fostul secretar general al SRI.

„De la stânga la dreapta: Laura Codruța Kovesi, Tudorel Toader, Marius Iacob și generalul Dumitru Dumbravă alias „câmpul tactic”. Frăția statului paralel: torționarii și ofițerii coordonatori. Cu încredere și curaj, alături de voi dragi prieteni, vom învinge! Pentru că adevărul și dreptatea înving întotdeauna! Tudorel Toader i-a păcălit pe mulți, mult timp, dar nu poate să ne păcălească pe toți, tot timpul”, este mesajul care însoțește fotografia de pe blogul lui Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI a declarat ulterior, pentru Mediafax, că fotografia este realizată în timpul unei sesiuni de doctorat susținute de fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, în perioada 2007-2008.

„Așa e în mediile universitare. Dumbravă, ieșeanul universitar, nu putea să stea departe de magisterul său juridic care i-a întors favorul la legile Big Brother”, a declarat Daniel Dragomir, pentru Mediafax.

Laura Codruța Kovesi și-a susținut lucrarea de doctorat („Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”) la Timișoara, iar Tudorel Toader făcea parte, la acel moment, din comisie. Deși, ulterior, au fost mai multe discuții în spațiul public privind suspiciunile de plagiat, actualul ministru al Justiției a precizat că Codruța Kovesi era îndreptățită să obțină titlul de doctor.

„Vă voi dezamăgi spunându-vă: da, merită. Sunt programele astea antiplagiat sau de descoperire a plagiatului. Acolo și dacă pui în domeniul juridic denumirea marginală a unui text, îți spune că este copiat. Dacă pui un text de incriminare, un alineat, zice: ai copiat. Sigur că l-ai copiat, că doar nu înlocuiești tu textul de lege. Eu îmi aduc foarte bine momentul acela și vă asigur că vorbesc cu detașare și obiectivitate. (…) Vreau să vă spun că am teza de doctorat în formatul acela de atunci. Este o teză consistentă, este o teză cu multe enunțuri la nivel de principiu, prin care se subliniază exact aceste particularități, aceste specific al criminalității organizate. Am cugetul pe deplin împăcat că am votat și am contribuit la conferirea titlului de doctor”, a spus Toader, în 2017.

La momentul realizării fotografiei publicate de Daniel Dragomir pe blog, Laura Codruța Kovesi avea funcția de procuror general (funcție deținută în perioada 2006-2012).

La rândul său, Dumitru Dumbravă lucra în cadrul Serviciului Român de Informații, fiind proaspăt șef la Direcția Juridică din cadrul instituției, iar Marius Iacob era procuror șef secție la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.â

Toader:Este veche, de la Timișoara

Tudorel Toader a declarat, pentru Mediafax, că imaginea publicată de Daniel Dragomir, în care apare alături de Dumitru Dumbravă, Laura Codruța Kovesi și Marius Iacob este veche și a fost realizată în Timișoara, cu prilejul susținerii tezei de doctorat de către fosta șefă DNA.

„Nu am văzut acea fotografie, însă cred că este veche, de la Timișoara, de la doctoratul doamnei Kovesi! Am făcut parte din Comisia de susținere a tezei, coordonator științific fiind prof. univ. dr. Viorel Pasca – Facultatea de Drept din Timișoara”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului