Un fost ofițer SRI publică o fotografie cu Toader, Kovesi, Dumbravă și Iacob: „Frăția statului paralel” / Reacția ministrului Justiției

Un fost ofițer SRI publică o fotografie cu Toader, Kovesi, Dumbravă și Iacob: „Frăția statului paralel” / Reacția ministrului Justiției
Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a publicat pe blog o fotografie în care apar ministrul Tudorel Toader, Laura Codruța Kovesi, fostul său adjunct, Marius Iacob, și generalul Dumitru Dumbravă. Imaginea e din perioada 2007-2008, în timpul unei sesiuni de doctorat susținute de fosta șefă DNA.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a publicat, miercuri, pe blogul său, o imagine în care apar ministrul Justiției, Tudorel Toader, fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, fostul său adjunct, Marius Iacob, dar și generalul Dumitru Dumbravă, fostul secretar general al SRI.

„De la stânga la dreapta: Laura Codruța Kovesi, Tudorel Toader, Marius Iacob și generalul Dumitru Dumbravă alias „câmpul tactic”. Frăția statului paralel: torționarii și ofițerii coordonatori. Cu încredere și curaj, alături de voi dragi prieteni, vom învinge! Pentru că adevărul și dreptatea înving întotdeauna! Tudorel Toader i-a păcălit pe mulți, mult timp, dar nu poate să ne păcălească pe toți, tot timpul”, este mesajul care însoțește fotografia de pe blogul lui Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI a declarat ulterior, pentru Mediafax, că fotografia este realizată în timpul unei sesiuni de doctorat susținute de fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, în perioada 2007-2008.

„Așa e în mediile universitare. Dumbravă, ieșeanul universitar, nu putea să stea departe de magisterul său juridic care i-a întors favorul la legile Big Brother”, a declarat Daniel Dragomir, pentru Mediafax.

Laura Codruța Kovesi și-a susținut lucrarea de doctorat („Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”) la Timișoara, iar Tudorel Toader făcea parte, la acel moment, din comisie. Deși, ulterior, au fost mai multe discuții în spațiul public privind suspiciunile de plagiat, actualul ministru al Justiției a precizat că Codruța Kovesi era îndreptățită să obțină titlul de doctor.

„Vă voi dezamăgi spunându-vă: da, merită. Sunt programele astea antiplagiat sau de descoperire a plagiatului. Acolo și dacă pui în domeniul juridic denumirea marginală a unui text, îți spune că este copiat. Dacă pui un text de incriminare, un alineat, zice: ai copiat. Sigur că l-ai copiat, că doar nu înlocuiești tu textul de lege. Eu îmi aduc foarte bine momentul acela și vă asigur că vorbesc cu detașare și obiectivitate. (…) Vreau să vă spun că am teza de doctorat în formatul acela de atunci. Este o teză consistentă, este o teză cu multe enunțuri la nivel de principiu, prin care se subliniază exact aceste particularități, aceste specific al criminalității organizate. Am cugetul pe deplin împăcat că am votat și am contribuit la conferirea titlului de doctor”, a spus Toader, în 2017.

La momentul realizării fotografiei publicate de Daniel Dragomir pe blog, Laura Codruța Kovesi avea funcția de procuror general (funcție deținută în perioada 2006-2012).

La rândul său, Dumitru Dumbravă lucra în cadrul Serviciului Român de Informații, fiind proaspăt șef la Direcția Juridică din cadrul instituției, iar Marius Iacob era procuror șef secție la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.â

Toader: Este veche, de la Timișoara

Tudorel Toader a declarat, pentru Mediafax, că imaginea publicată de Daniel Dragomir, în care apare alături de Dumitru Dumbravă, Laura Codruța Kovesi și Marius Iacob este veche și a fost realizată în Timișoara, cu prilejul susținerii tezei de doctorat de către fosta șefă DNA.

„Nu am văzut acea fotografie, însă cred că este veche, de la Timișoara, de la doctoratul doamnei Kovesi! Am făcut parte din Comisia de susținere a tezei, coordonator științific fiind prof. univ. dr. Viorel Pasca – Facultatea de Drept din Timișoara”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Inchide