• Publicat:
Știri

Un fost secretar de stat a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare

Un fost secretar de stat a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare
Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătății, Alin Țucmeanu, a fost condamnat miercuri de către magistrații Curții de Apel București la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită. Decizia instanței este definitivă.

Magistrații Curții de Apel București au mai decis ca Alin Țucmeanu să stea 4 ani sub supraveghere, perioadă în care trebuie să efectueze 100 de zile muncă în folosul comunității în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 sau al Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare și să frecventeze un program de reintegrare socială.

În primă instanță, Alin Țucmeanu fusese achitat de către magistrații Tribunalului București.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie – noiembrie 2015, Alin Țucmeanu, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Vodislav, pentru a aproba finanțarea unui contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească și societatea reprezentată de Vodislav. Totodată, Țucmeanu l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract și a insistat pe lângă acestea în acest sens, asigurându-le de „seriozitatea” lui Vodislav și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

 

Inchide