Un gălățean bolnav de coronavirus și-a făcut singur ancheta epidemiologică: „Dacă s-a pricopsit vreunul cu nenorocitul de Covid, să nu stea pe baza DSP”

Redactor:
Dragos Tanase
Un gălățean bolnav de coronavirus și-a făcut singur ancheta epidemiologică: „Dacă s-a pricopsit vreunul cu nenorocitul de Covid, să nu stea pe baza DSP”
Un gălățean bolnav de coronavirus și-a făcut singur ancheta epidemiologică (FOTO - ilustrativ: ISU-BIF)

Didel Bădărău, un gălățean infectat cu virusul SARS-CoV-2, și-a făcut singur anchetă epidemiologică după ce a așteptat zile în șir telefonul de la Direcția de Sănătate Publică (DSP). Într-un final, apelul a venit, dar abia după ce ieșise din perioada de izolare.

Bărbatul a povestit pe Facebook că a încercat să respecte procedura stabilită de autorități în cazul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2. El a sunat la Direcția de Sănătate Publică Galați pentru a informa autoritățile că s-a infectat, conform unui test făcut la o unitate medicală.

După mai multe încercări nereușite un operator i-a răspuns și l-a informat că va fi sunat pentru realizarea anchetei epidemiologice. Acest lucru nu s-a întâmplat în perioada celor 14 zile de izolare la domiciliu așa că gălățeanul a decis să-și facă propria anchetă pentru a-i informa pe cei cu care a intrat în contact că s-a infectat.

Bădărău a fost sunat de DSP după ce a ieșit din autoizolare, așa că l-a informat că și-a făcut propria anchetă epidemiologică.

În sfârșit, după ce trece perioada de autoizolare, sună și cei de la DSP:
– Bună ziua! De la DSP sunt.
– Bună ziua! Ce mai doriți acum, că oricum a trecut atâta timp, puteți să mă treceți la vindecați.
– De fapt am sunat pentru ancheta epidemiologică.
– Mulțumesc, mi-am făcut-o singur.
– Cum așa?
– Uite așa, că pe baza voastră…
– Puteți să detaliați?
– Desigur. Când am aflat că sunt pozitiv, am făcut o poză după rezultat și am trimis-o imediat celor cu care am intrat în contact. Le-am recomandat să aibă grijă pentru că așa cum am luat eu virusul, de nu știu unde, deși m-am protejat, tot așa e posibil să îl fi luat și ei. Le-am recomandat să meargă să solicite testarea sau să și-o facă, dacă au bani, dacă nu să stea acasă să nu infecteze pe alții”, a povestit Didel Bădărău pe Facebook.

În plus, față de anchetă, el a tras câteva concluzii care au fost comunicate reprezentantului DSP. La finalul discuției, gălățeanul cu inițiativă a fost felicitat și i s-a urat sănătate.

Am continuat să trag și concluzii, așa că am transmis celor de la DSP următoarele:
– În cazul funcționarilor publici, cu care am intrat în contact, acestora li s-a spus că nu e cazul să se testeze, întrucât s-au numărat niște zile, s-au calculat niște distanțe, respectiv dacă s-au apropiat de mine sub 1,5 metri și dacă au stat în preajma mea mai mult de 15 minute… Au fost trimiși la muncă fără nicio testare. În cazul celorlalți, care nu aveau cui să se plângă și care nu aveau nici bani de testare, le-am spus să fie atenți, să rămână acasă, să se trateze ca și mine… Mai aveam ceva de spus, dar funcționarul DSP mi-a comunicat că e foarte bine cum am procedat, mi-a dorit sănătate, după care a afirmat că trebuie să închidă pentru că mai are și alte anchete epidemiologice de făcut…”, a mai dezvăluit Bădărău.

Concluzia îi aparține tot pacientului gălățean: „Credeți că e o glumă? Să nu vă gândiți la asta! E purul adevăr, așa că dacă s-a pricopsit vreunul cu nenorocitul de Covid, să nu stea pe baza DSP. Vă doresc toate cele bune cu sănătate maximă!”.

Bilanț Coronavirus: Un nou record de cazuri COVID! Este prăpăd și la ATI

Până joi, 12 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 334.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 224.916 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.142 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Acestea topesc kilogramele nedorite
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
Rușii vor să combine leacul lui Putin, Sputnik V, cu vaccinul AstraZeneca, „pentru a spori...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
În timpul unui zbor în deșert, un PILOT a înregistrat ceva BIZAR. ȘOCUL mare a...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Ingredientul din bucătărie care e fatal în cantități mari. Toți îl avem în casă, dar...
Tanti Elena, în vârstă de 103 ani, MAI PUTERNICĂ DECÂT CORONAVIRUSUL. Secretul femei
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Laura Cosoi este în doliu! Tatăl vedetei și-a pierdut viața: „Oamenii buni se duc”
Inchide