Un ieșean a violat aceeași victimă, la câteva ore după ce a fost eliberat condiționat

Un ieșean a violat aceeași victimă, la câteva ore după ce a fost eliberat condiționat
Publicat: 17/08/2016, 12:09

Un recidivist a fost arestat după ce, la doar câteva ore după ce a fost eliberat condiționat din pușcărie, a comis o nouă faptă de viol, asupra aceleiași victime pe care o abuzase sexual în trecut în două rânduri, fiind condamnat de tot atâtea ori. Cazul ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care Viorel Postolache a fost eliberat condiționat, după executare a doi ani și jumătate din cei patru ani de închisoare primiți, în condițiile în care legea prevede că un deținut poate fi eliberat condiționat doar dacă judecătorii sunt convinși că acesta se poate reintegra în socie­tate. Faptul că acesta a comis o nouă faptă gravă la doar câteva ore după eliberare denotă că membrii comisiei din penitenciar, dar și judecătorul de caz, fie nu au acordat atenție dosarului său, fie au fost duși de nas cu privire la corijarea ieșeanului.

Viorel Postolache, zis „Somnea”, a fost arestat la finele săptămânii trecute după ce, în prelabil, fusese reținut de Parchetul de pe lângă Judecătorie. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții acestei unități, Postolache este cercetat pentru viol fapta consumându-se la începutul acestei luni. Procurorii precizează că Viorel Postolache a fost eliberat condiționat din pușcărie pe 2 august. El fusese încarcerat în Penitenciarul Spital Târgu Ocna, scrie ziaruldeiasi.ro.

În noaptea de de 2 spre 3 august, ieșeanul a ajuns în acasă. Nici nu a apucat să își salute rudele pentru că, după ce și-a lăsat bagajele, a plecat spre casa ace­leiași femei pe care încercase să o violeze și în 2014. „Inculpatul a pătruns în curte și a intrat în interiorul locuinței. Profitând de imposibilitatea victimei de a-și exprima voința, pe fondul afecțiunii psihice a acesteia, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată un raport sexual. Când persoana vătămată a început să strige, inculpatul a părăsit în fugă locuința acesteia”, au precizat procurorii ieșeni.

Viorel Postolache a fost arestat pe 2 ianu­arie 2014 și condamnat în același an la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de viol și violare de domiciliu după ce a intrat în locuința aceleiași victime, încercând să o violeze. În 2008, Postolache a comis o faptă similară, intrând fără drept și violând aceeași femeie. Atunci, a primit șapte ani de închisoare.

În cazul ambelor condamnări, Viorel Postolache a fost eliberat condiționat de judecători. În primă fază, după ce a executat aproximativ 5 dintre cei 7 ani de închisoare. Decizia a fost luată atunci de Judecătoria Medgidia. În august, Postolache a fost eli­berat de Judecătoria Onești, după ce a executat doi ani și jumătate din cei patru ani de închisoare. În cazul pedepselor sub 10 ani, Codul Penal prevede că liberarea con­diționată se poate admite după executare a două treimi din pedeapsă. O condiție esențială este însă cea de la punctul c a articolului 100 din Codul Penal: „instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului