Un nou spital de arși va fi construit de Ministerul Sănătății și Primăria Sectorului 1

Publicat: 12/08/2016, 14:39
Actualizat: 26/03/2019, 11:56

În urma unei întâlniri avută la Primăria Sectorului 1 cu edilul Dan Tudorache, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că vor fi realizate investiții comune pentru construirea unei noi unități medicale de specialitate, care să înlocuiască actualul Spital de Arsuri, iar cât timp va fi proiectată noua clădire administrația locală va investi în igienizarea și modernizarea secției de Terapie Intensivă a actualului spital.

„Avem nevoie de un nou spital de Arși. Orice lucrare am face acum, este o soluție temporară. Trebuie să lucrăm înspre un nou spital de Arși. Un alt spital este însă un proiect pe termen mediu, pe care o să începem să îl discutăm în săptămânile care urmează. În acest moment am vorbit despre secția de Terapie Intensivă (n.r. a Spitalului de Arsuri), o lucrare mai amplă în cadrul secției de terapie intensivă înseamnă o aducere a acesteia cât mai aproape de standardele internaționale”, a declarat ministrul Sănătății.

Primarul Sectorului 1 a anunțat că urmează să fie formată o comisie de specialitate care să stabilească ce investiții sunt necesare în actuala secție de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri, care vor fi finanțate integral din bugetul local, iar, în viitor, în colaborare cu Ministerul Sănătății se vor demara și lucrările la primul spital de stat, construit după 1990 în România.

„Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire de lucru, va exista o comisie de lucru și spre sfârșitul săptămânii va veni cu un proiect. Inițial, eu am anunțat că noi, Primăria, vom face doar cele 5 camere (n.r. de ATI), acum se dorește o lucrare mai amplă. Să vedem în final ce își dorește și ministerul, noi suntem dispuși să alocăm sumele necesare pentru ca spitalul să arate cât mai bine. Sper ca noi, împreună să construim în Sectorul 1 un spital. O mare parte din bani va veni de la Primăria Sectorului 1, pentru că România are nevoie de un nou spital”, a spus primarul Dan Tudorache.

Ministrul Sănătății speră ca până în luna noiembrie să fie definitivat proiectul. Primarul Sectorului 1, în schimb, a precizat că noul spital va fi ridicat, mai mult ca sigur, în mandatul său, iar în perioada următoare Ministerul Sănătății va stabili terenul pe care se va construi unitatea medicală.

Hotărârea vine după o serie de afirmații contradictorii ale primarului Dan Tudorache, cel care, inițial, a declarat că nu i se pare normal să dea bani pentru reabilitarea Spitalului de Arși din bugetul sectorului, întrucât unitatea medicală este una de nivel național, așa că n-ar fi corect ca doar locuitorii din zonă să plătească pentru niște servicii pe care le-ar putea primi români din toate colțurile țării.

Ulterior, însă, Tudorache s-a râzgândit și a afirmat că va aloca 250.000 de euro pentru renovarea secției de Antestezie Terapie Intentivă a spitalului. Dilema primarului nu s-a terminat, însă, aici. La doar câteva zile distanță, edilul a transmis că administrația pe care o conduce n-ar putea să aloce fonduri pentru Spitalul de Arși din cauza unei decizii a Curții de Conturi care nu i-ar permite să investească în această direcție. Până la urmă, primarul s-a hotărât: „Am discutat ieri cu cei de la Curtea de Conturi, ne mai păsuiesc un an de zile, deci putem investi până în decembrie 2017. Primăria Sectorului 1 va continua investiția la Spitalul de Arși, împreună cu Ministerul Sănătății. (…) O să fie o investiție amplă la Spitalul de Arși, așa cum a solicitat Ministrul Sănătății. Proiectul se va face în următoarele săptămâni și va fi avizat de Ministerul Sănătății, după care vom ști mai multe date concrete despre costuri”, a declarat Dan Tudorache pentru Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?