Un polițist din Constanța a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a interveni în dosarul incendiului de la restaurantul Beirut

Un polițist din Constanța a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a interveni în dosarul incendiului de la restaurantul Beirut
Publicat: 08/07/2015, 20:10
Actualizat: 09/07/2015, 10:18

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Cicerone Dincă, polițist de frontieră în Garda de Coastă Constanța, i-a promis lui George Karam, patronul restaurantului Beirut cuprins de un incendiu în aprilie anul trecut, în care și-au pierdut viața trei angajate ale localului, că va interveni pentru o soluție favorabilă acestuia în dosarul în care omul de afaceri este cercetat pentru ucidere din culpă, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).

Intervenția urma să se facă prin intermediul unui văr al lui Dincă, procuror la Galați, care la rândul său urma să intervină prin alte persoane influente de la București.

În schimbul intervenției, Dincă i-ar fi pretins lui Karam, cu ocazia mai multor vizite la domiciliul omului de afaceri, în cursul lunii iunie, suma de 22.000 euro, pentru a fi remisă procurorului și intermediarului, și obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro pentru sine.

Miercuri, polițistul de frontieră a fost prins în flagrant, primind cei 22.000 de euro, și ridicat de procurorii DNA Constanța.

În incendiul în care a ars restaurantul Beirut din centrul Constanței, în 5 aprilie 2014, și-au pierdut viața trei tinere – o cântăreață și două dansatoare ale localului -, iar alte patru persoane au fost rănite. Focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcționau un pub și un cazino, a fost stins de pompieri după mai mult de cinci ore.

Dosarul deschis în urma incendiului a fost preluat, în 8 aprilie 2014, de procurorii PICCJ.

George Karam, patronul restaurantului, și Constantin Pavel, patronul firmei care a făcut lucrări la acest local, sunt urmăriți penal pentru că nu au respectat normele tehnice privind stabilitatea și rezistența clădirii, a anunțat Parchetul instanței supreme.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PICCJ au dispus, pe 3 iunie 2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de George Karam, SC Middle East Partners SRL, Constantin Pavel și SC Tinel Cristi SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 31 din Legea nr. 10/1995, privind calitatea în construcții.

„Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani și interzicerea unor drepturi proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcții ori executarea de modificări a acesteia, fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența, dacă acestea ar putea produce una sau mai multe dintre următoarele consecințe: pierderi de vieți omenești, vătămare gravă a integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, distrugerea totală sau parțială a construcției, distrugerea ori degradarea unor instalații sau utilaje importante, ori alte consecințe deosebit de grave. Fapta (…) se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi, în cazul în care a avut drept urmare distrugerea totală sau parțială a construcției, moartea sau vătămarea gravă a integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, distrugerea ori degradarea unor instalații sau utilaje importante, ori alte consecințe deosebit de grave”, prevede Legea 10/1995, la articolul 31.

PICCJ precizează că din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizații, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea și rezistența în construcții, George Karam – în calitate de administrator și asociat majoritar al SC Middle East Partners SRL, precum și Constantin Pavel, în calitate administrator și asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcție din lemn – ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanța – și au amenajat Restaurantul Beirut, folosind soluții și metode de construire adoptate de către cei doi administratori (care nu aveau studii și cunoștințe temeinice de specialitate), cu consecința decesului a trei persoane, a vătămării corporale a altor două și distrugerea imobilului modificat, în urma incendiului produs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-A DAT ORDIN pentru toată Europa. Decizia intră în vigoare chiar de astăzi, 7 MAI
Se strică vremea în România. Vor fi furtuni și chiar lapoviță
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni