Un post de radio din Arad a depus la CNA acte semnate de Codruț Marta, urmărit internațional. Poliția a preluat documentele. UPDATE

Un post de radio din Arad a depus la CNA acte semnate de Codruț Marta, urmărit internațional. Poliția a preluat documentele. UPDATE
Publicat: 07/03/2013, 18:10
Actualizat: 06/07/2016, 14:16

UPDATE 17.50 Reprezentanții CNA au anunțat că Poliția Capitalei a preluat documentele depuse la CNA de radioul deținut de Codruț Marta.

CNA susține că procura semnată de Codruț Marta nu a fost semnată pe 22 februarie 2013, ci că atunci s-a întrunit consiliul de Administrație al societății Glasul Aradului, în lipsa lui Marta. Procura era semnată pe 22 ianuarie 2012 și îl împuternicea pe Adrian Marta, fratele lui Codruț Marta, să îl reprezinte pe acesta. La acea dată, Marta se afla în România și nu era dat dispărut, nici urmărit penal.

Glasul Aradului, post de radio deținut în proporție de 50% de Codruț Marta, a solicitat cedarea licenței audiovizuale către SC Joy Media Enterprise SRL, firmă din Arad.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Codruț Marta, fostul șef de cabinet al fostului președinte ANAF Sorin Blejnar și care a fost dat în urmărire internațională din 2012, a cerut CNA, prin împuternicire, cedarea unui post de radio pe care îl deține în Arad, către o altă societate. Marta a fost reprezentat de un împuternicit prin procură specială, care era semnată în data de 23 februarie 2013.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de joi, o solicitare primită de la societatea Glasul Aradului SRL de cedare a licenței audiovizuale a postului de radio Glasul Aradului către societatea Joi Media Enterprise SRL.

Potrivit documentelor depuse la CNA, asociații societății Glasul Aradului SRL sunt: Twenty Two Media SRL (50%) și Marta Codruț Alexandru (50%). Asociații Twenty Two Media SRL sunt: Roțiu Dan-Alex (52,4%) și Ivan Alexandru (47,6%).

Pe de altă parte, Maria Muntean este asociatul unic al societății Joi Media Enterprise SRL, care ar urma să preia postul de radio Glasul Aradului, dacă CNA va aproba acest lucru.

Totodată, la CNA a fost depusă o hotărâre din 23 ianuarie 2013 a adunării generale a asociaților societății Glasul Aradului SRL Arad, care dorește cedarea licenței pentru postul de radio. În document se spune că la respectiva adunare generală a asociaților au participat cei doi reprezentanți ai Twenty Two Media SRL, în timp ce Marta Codruț a fost reprezentat de Alexandru Codruț, printr-o procură specială, datată 23 februarie 2013. La dosarul depus la CNA, însă, nu a fost depusă procura specială.

Codruț Marta este dat în urmărire internațională din 2012.

„Cred că Interpolul ar jubila la această informație”, a spus Radu Călin Cristea, membru al CNA.

„El are regim de urmărire generală, trebuie să anunțăm niște foruri, niște organe”, a spus Laura Georgescu, președintele CNA. „Domnul Marta Codruț are un statut special în acest moment în România. Suntem obligați să respectăm legile țării pe teritoriul căreia ne desfășurăm activitatea”, a mai spus ea.

Până la momentul difuzării acestei știri, CNA nu a luat o decizie în acest caz. Discuțiile despre acest caz urmează să fie reluate în ședința de joi, după o pauză de circa o oră în care au intrat membrii Consiliului.

Poliția a fost sesizată pe 25 mai 2012 cu privire la dispariția în împrejurări suspecte a lui Codruț Alexandru Marta, fostul șef de cabinet al fostului președinte ANAF Sorin Blejnar, de către soția acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soțul ei a fost văzut pe 21 mai.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), prin Direcția de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire internațională prin Interpol a lui Codruț Alexandru Marta.

Numele lui Codruț Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul președinte ANAF Sorin Blejnar și de alte persoane cu funcții de conducere în autorități de control ale statului.

În legătură cu dispariția lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuți și apropiați ai acestuia, printre care și Elan Schwartzenberg și Sorin Blejnar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația