• Publicat:
Știri

Un procuror a murit după ce s-a aruncat din clădirea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Un procuror, o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani, a murit după ce s-a aruncat, vineri, din clădirea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, de la o înălțime de aproximativ 20 de metri, anunță Poliția Capitalei și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Biroul de presă al Parchetului General anunță, vineri, că procurorul care a murit după ce s-a aruncat de la o înălțime de 20 de metri din clădirea instituției este Ramona Daniela Bulcu, fost purtător de cuvânt al structurii, precizând că sunt cercetate cauzele evenimentului.

„În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2019, a încetat din viață colega noastră procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul. Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sunt alături de familie în aceste momente tragice”, transmite Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ramona Daniela Bulcu a fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Surse judiciare au transmis, pentru MEDIAFAX, că aceasta avea mai multe probleme de sănătate, suferind de depresie și ar fi fost nemulțumită de când a fost înlocuită din funcția de purtător de cuvânt al Parchetului General.

Cazul este cercetat de Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei și de un procuror criminalist.

Este al doilea caz de sinucidere în rândul procurorilor din ultima perioadă. Pe 15 martie, un fost șef al DNA Timișoara, procurorul Tamas Schiffbeck, s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul al șaselea al clădirii care găzduiește instituția.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a transmis, vineri, un mesaj de condoleanțe după moartea procurorului Ramona Bulcu, fost purtător de cuvânt al Parchetului General, catalogând evenimentul drept „o veste tragică”.

„Moartea Ramonei Daniela Bulcu, fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, este o veste tragică. Adresez cele mai sincere condoleanțe familiei sale, care se află acum într-un moment de grea încercare. Totodată, asigurăm familia de întreg sprijinul nostru! Dumnezeu să o ierte, iar familiei și rudelor îndurerate să le dăruiască alinare și întărire sufletească!”, a scris, pe Facebook, Ana Birchall.

 

Inchide