Un profesor din Brăila a propus să aibă dreptul să poarte armă, pentru a-i ”împușca” pe elevi

Un profesor din Brăila a propus să aibă dreptul să poarte armă, pentru a-i ''împușca'' pe elevi
Publicat: 13/01/2016, 12:37

Ancheta vine după ce, în 9 ianuarie, profesorul de vioară Ștefan Lupu de la Liceul de Artă „Hariclea Darclee” din Brăila a postat, pe contul său de Facebook, un mesaj prin care propune „dreptul profesorului de a purta armă în școală”, ca o reacție la propunerea Consiliului Național al Elevilor de a fi permisă folosirea telefoanelor mobile în incinta unităților de învățământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Fără glumă! Sunt și eu unul din cei care se tem de «ziua de mâine» a școlii românești! Așa că îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul «drept» al folosirii telefoanelor mobile în școală de către elevi – este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în școală! De ce? veți întreba… Pentru a-l împușca pe «elevul» care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O să credeți că sunt nebun! Foarte bine! În acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar – înaintea celui destinat profesorilor – pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii să adopte un comportament corespunzător vizavi de anumite reacții!…(..) Eu mai am 5-6 ani până la pensie și – credeți sau nu – vreau să ies din școală teafăr și nevătămat («cu toate țiglele pe acoperiș»)!… Domnule Ministru al Educației Naționale, aveți un nume predestinat! Încercați să nu-l faceți de rușine!… La mulți ani și multă minte cui trebuie!…”, a scris profesorul Ștefan Lupu pe Facebook.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instituția de învățământ este cea care trebuie să analizeze comportamentul profesorului.

„Școala este cea care analizează orice abatere disciplinară a unui cadru didactic. Directorul trebuie să se sesizeze, iar Consiliul de Administrație trebuie să îl aducă pe domnul profesor la o discuție. Dincolo de aceste aspecte, această postare mă lasă fără cuvinte. Vă dați seama cum gândește acest om, pentru că nu pot spune profesor, dacă el vede în elev un adversar, vede copilul ca pe un potențial rău. El oricum comentează despre colegi, despre toată lumea. Crede că deține adevărul absolut. De-a lungul timpului au mai fost semnale, iar conducerea școlii trebuia să ia măsuri, așa se face într-o lume civilizată. Să se întrunească Comisia de Etică și să se ia în discuție cazul”, a afirmat inspectorul școlar general din Brăila, Cătălin Canciu.

Pe de altă parte, directorul Liceului de Artă din Brăila, Niculai Enea, a declarat că a avut o primă discuție cu profesorul Ștefan Lupu, iar acum acesta regretă cele scrise pe Facebook. Cu toate acestea, directorul va propune întrunirea Comisiei de Etică și Integritate pentru a analiza în ce măsură comentariul profesorului a afectat imaginea școlii.

„Am discutat cu colegii mei, nimeni nu-i împărtășește opiniile, nici el nu și le mai însușește, pentru că am vorbit cu el și regretă acum. E un temperament vulcanic. Întrunim astăzi Consiliul Profesoral și pentru problemele curente, dar vom discuta și această problemă. Voi propune convocarea Comisiei de Etică și Integritate și discutarea situației profesorului. Că și-a exprimat o părere personală în mediul virtual nu-i putem interzice, dar atât timp cât imaginea Liceului de Artă este afectată, atunci putem să ne declarăm și noi dezacordul”, a spus directorul Liceului de Arte din Brăila.

El a adăugat că și elevii au reacționat în urma acestei postări, exprimându-și dezacordul față de afirmațiile profesorului, mai ales că în unitatea de învățământ nu ar fi fost incidente ori alte probleme legate de comportamentul copiilor.

„Eu am discutat cu el, regretă ce s-a întâmplat, a spus că a fost un impuls de moment, ca răspuns la un alt material. Dar e greu de acceptat așa ceva, noi la Liceul de Arte avem copii buni, care nu ridică probleme de disciplină de o așa manieră încât să solicităm măsuri speciale. Elevii și-au exprimat dezacordul față de cele scrise de domnul profesor. În funcție de ce se va constata în urma analizei, cât de mult a fost afectată imaginea școlii de această postare, vom vedea ce sancțiuni propunem”, a mai spus Enea.

Ștefan Lupu are 59 de ani și este profesor de instrumente cu coardă de mulți ani, fiind un cadru didactic cu experiență și vechime în Liceul de Arte „Hariclea Darclee” din Brăila. El are o activitate didactică bogată, spun oficialii din învățământul brăilean, și rezultate bune cu elevii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern