Un român condamnat de două ori pentru fascism vrea să se înroleze în armata Ucrainei

Un român condamnat de două ori pentru fascism vrea să se înroleze în armata Ucrainei
Publicat: 20/08/2014, 15:22
Actualizat: 28/09/2018, 20:45

Marius Trancă are 27 de ani și este din Buzău, fiind condamnat de două ori pentru fascism după ce a desenat svastica și crucea celtică pe mai multe clădiri din oraș, inclusiv pe sediul PSD din municipiu.

Buzoianul susține că a decis să se înroleze în armata ucraineană „pentru a stopa invazia rusească” și că a primit acceptul din partea autorităților de la Kiev, urmând să plece la o dată pe care nu o poate face publică.

El a făcut acest anunț atât pe Facebook, cât și pe site-ul pe care îl administrează, unde a scris că nu se teme de moarte și că pleacă pentru că „războiul din Ucraina este și al nostru”.

„Plec în Ucraina pentru că acest război este al nostru și pentru că nu fac parte din masa de fricoși care se tem de moarte. Plec în Ucraina pentru că orice victorie a Rusiei garantează expansiunea rusească spre Europa, dependența noastră de gazele rusești și faptul că Basarabia nu se va întoarce acasă. Plec în Ucraina să lupt alături de oameni care au același crez ca mine împotriva invaziei sovietice, o invazie care se repetă și care ultima dată ne-a condamnat neamul la o viață de teroare. (…) Cred în dreptul poporului ucrainean de autoguvernare, în dreptul lor la libertate și suveranitate, la fel cum îmi doresc să văd România unită și liberă, ceea ce se va întâmpla doar cu alungarea Rusiei de la Marea Neagră”, scrie tânărul pe site-ul său.

Contactat, miercuri, de corespondentul MEDIAFAX, Marius Trancă a spus că unii dintre cunoscuții săi îl susțin în demersul său, însă alții nu îl încurajează să plece la război.

„Orice victorie a Rusiei nu este un lucru bun pentru Ucraina și nici pentru restul statelor comunitare. Îmi place să lupt alături de cei care își iubesc țara, iar dacă în România nu am cum atunci doresc să lupt chiar și pentru o altă țară acolo unde oamenii sunt mai curajoși și își asumă sacrificii. O să stau acolo maximum un an, așa îmi fac pașaportul, pentru un an, că se obține mai repede, plec cu banii mei, acolo nu voi fi plătit. Familia, cunoscuții, unii mă susțin, alții nu, pentru că le e frică”, a spus Trancă.

El mai susține că a luat legătura telefonic cu reprezentanții grupărilor Azov și Donbass, cărora le-a spus că vrea să li se alăture, iar răspunsul primit a fost pozitiv, astfel că plecarea va fi cât de curând.

„Primul răspuns a venit de la Azov și a fost pozitiv, cerințele lor fiind că trebuie să fii alb, naționalist, să ai vederi de dreapta. Merg în prima linie. Războiul e o prostie, dar e necesar uneori”, a adăugat Trancă.

Marius Trancă este primul român condamnat de două ori la închisoare pentru fascism și xenofobie.

La 16 ani, Trancă a fost acuzat că a desenat însemnul crucea celtică și mesajul „Fii naționalist” pe indicatoarele rutiere și pe stâlpii de electricitate de pe două străzi din Buzău, dar și că a desenat trei svastici pe sediul PSD Buzău. Pentru aceste fapte, tânărul a fost condamnat de Judecătoria Buzău la trei luni de închisoare cu suspendare.

În 2008, când avea 21 de ani, Trancă a intrat din nou în atenția autorităților, fiind judecat pentru răspândirea de simboluri fasciste.

De-a lungul timpului, el a fost acuzat că a desenat svastica pe chioșcuri de presă din oraș, pe clădirea Liceului „Mihai Eminescu”, pe clopotnița și pe crucile din Cimitirul Eroilor. De asemenea, Trancă a fost cercetat de Poliție după ce a defilat în uniformă nazistă prin fața sinagogii din Buzău.

În total, pe numele lui Marius Trancă au fost întocmite șase dosare penale, el fiind condamnat de două ori la opt luni de închisoare, din care a ispășit șase luni, fiind eliberat condiționat pentru bună purtare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!