Un român, noul comandant al Jandarmeriei Europene. Locotenent-colonelul Lucian Gavrilă și-a câștigat postul prin concurs

Un român, noul comandant al Jandarmeriei Europene. Locotenent-colonelul Lucian Gavrilă și-a câștigat postul prin concurs
Publicat: 28/06/2017, 16:57
Actualizat: 28/06/2017, 21:35

Învestirea în funcție a avut loc într-o ceremonie desfășurată la sediul Jandarmeriei Europene de la Vicenza (Italia).

Locotenent-colonelul Gavrilă, care a fost desemnat pentru funcție în urma promovării unui concurs, va avea un mandat de doi ani la conducerea Jandarmeriei Europene (EUROGENDFOR).

Gavrilă (50 de ani) a fost adjunct al Șefului Statului Major al EUROGENDFOR (2011-2013, funcție ocupată prin concurs), comandant al Contingentului de Jandarmi Români din Afganistan (misiune NATO) și consilier al șefului Statului Major al Ministerului de Interne din Afganistan.

Noul comandant al Jandarmeriei Europene este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, are specializări în Drept în cadrul Universității București și în domeniul consilierii politice și la Academia Folke Bernadotte (Suedia) și a urmat și cursurile Școlii Militare din Paris, în specialitatea Comandă și Stat Major.

EUROGENDFOR (EGF) este o structura operativă a Uniunii Europene, formată din unități de poliție cu statut militar și atribuții în domeniul polițienesc, puse la dispoziție de către statele fondatoare în mod voluntar, pentru a întări capacitățile gestionării crizelor internaționale.

În prezent, EUROGENDFOR are șapte state membre: Franța, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, România și Polonia, un stat partener, Lituania și un membru observator, Turcia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase