Un senator, un chirurg și un consilier județean, în cursa internă din PNL pentru Primăria Ploiești

Un senator, un chirurg și un consilier județean, în cursa internă din PNL pentru Primăria Ploiești
Publicat: 04/08/2015, 10:04

Trei dintre membrii PNL Prahova vor să devină candidați ai partidului pentru funcția de primar al municipiului Ploiești la alegerile locale de anul viitor.

Potrivit co-președintelui PNL Prahova George Ionescu, în cursa internă din partid pentru a deveni candidat la Primăria Ploiești s-au înscris senatorul Andrei Volosevici, medicul chirurg Dan Oprea, care profesează la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și consilierul județean Marius Fenichiu.

Senatorul Andrei Volosevici se află la primul mandat în Parlament, iar în perioada 2008 – 2012 a fost primar al municipiului Ploiești din partea PDL. La alegerile locale din 2012, Volosevici a candidat pentru al doilea mandat de primar, însă a pierdut la o diferență de aproximativ o mie de voturi în favoarea social-democratului Iulian Bădescu, în prezent arestat preventiv și trimis în judecată în două dosare de corupție, în unul dintre acestea fiind inculpat și deputatul Sebastian Ghiță. După 2012, Volosevici a plecat din PDL iar în 2014 s-a înscris în PMP, ulterior intrând în PNL.

Medicul Dan Oprea este chirurgul care în anul 2013 a acuzat public subfinanțarea Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, iar Ministerul Sănătății a deschis o anchetă la acest spital, în urma căreia managerul de la acea vreme al unității sanitare a fost nevoit să demisioneze. Dan Oprea s-a înscris în PNL în urmă cu un an. Săptămâna trecută, el a început o campanie de imagine la nivelul locuitorilor din Ploiești. Fără a preciza poziția sa de candidat la primărie, Oprea a distribuit la Ploiești sute de flyere cu mesajul: „Ne-am dorit o schimbare reală în bine. Toți ne-au promis-o. Îi mai lăsăm mult timp să ne mintă? Împreună diagnosticăm Ploieștiul, împreună îl tratăm. Vino alături de mine să oprim hemoragia banului public”.

Marius Fenichiu este în prezent consilier județean din partea PNL, ales pe listele USL și intrat în Consiliul Județean anul trecut, după plecarea din consiliu a mai multor persoane aflate inițial pe locuri eligibile. În prezent, Fenichiu derulează o campanie de imagine pe o rețea de socializare, campanie în cadrul căreia, împreună cu mai mulți prieteni, a ieșit pe străzi și a încercuit cu vopsea gropile din oraș, ulterior postând fotografiile pe internet. Fenichiu și-a anunțat, de asemenea, prietenii virtuali că a ieșit pe stradă și a curățat mai multe bănci de mizeria lăsată de ciori.

Primăria Ploiești este condusă în prezent de un viceprimar cu atribuții de primar, după ce Iulian Bădescu a demisionat din funcție anul acesta, la scurt timp după ce a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat că a finanțat ilegal cu bani de la bugetul local clubul de fotbal Petrolul Ploiești, Bădescu fiind denunțat chiar de patronul clubului Petrolul, Daniel Capră.

Pentru primăriile unora dintre cele mai importante orașe din județul Prahova s-au înscris în cursa internă din PNL Prahova câte un singur candidat, în multe cazuri fiind vorba despre primari în funcție.

Astfel, pentru Primăria Câmpina s-a înscris actualul primar Horia Tiseanu, pentru Primăria Sinaia s-a înscris în cursa internă din PNL actualul primar Vlad Oprea, în timp ce pentru Primăria Bușteni va candida Emanoil Savin, iar pentru Primăria Urlați va fi candidat Marian Machițescu, ambii fiind primari în funcție.

În cursa internă din PNL Prahova s-au înscris, de asemenea, 90 de candidați care vor să fie incluși pe lista finală de candidați a partidului, a mai spus co-președintele George Ionescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Anișoara Dabija, dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre relația maestrului Nicolae Botgros cu fiica lui:...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?