Un senator USR reacționează: E revoltător ce a spus Florea. Mă aștept ca partidul lui să îl sancționeze

Redactor:
Diana Grigore
Un senator USR reacționează: E revoltător ce a spus Florea. Mă aștept ca partidul lui să îl sancționeze
Senatorul USR Florina Presadă a afirmat marți, pentru Mediafax, că declarațiile primarului Dorin Florea sunt revoltătoare și că ALDE ar trebui să sancționeze atitudinea edilului. Presadă precizează că probleme precum mamele minore și sărăcia au apărut din incompetența autorităților de a le rezolva.

„E revoltător ceea ce a spus acest primar. În loc să se gândească la cum rezolva problemele reale ale românilor, el identifica un dușman, în corpul nației. Nu așa trebuie abordate problemele, pentru că sunt niște probleme. Faptul că avem cel mai mare procent de mame minore, faptul că românii trăiesc în sărăcie faptul că foarte mulți rromi trăiesc în sărăcie, lucrurile aste vin din incompetenta autorităților de a rezolva aceste probleme, din faptul că nu vor să vadă soluții reale la aceste probleme, educație sexuală, acces la servicii medicale, acces la educație. Să faci asemenea afirmații, în zilele nostre, arată, cel puțin, rea credință”, a spus Presadă, pentru Mediafax.

Senatorul USR susține că ALDE ar trebui să sancționeze comportamentul primarului Dorin Florea, membru al formațiunii politice conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu cred că sunt foarte mulți primari sau politicieni, în perioada această, care se pregătesc de campania pentru alegerile locale și care nu prea au idei sau care încearcă să își ascundă incompetența. Asta e părerea mea. Cred că e o încercare de aș crește procentele electorale, numai că este absolut revoltător că în loc să ne uităm la problemele cu care se confruntă România, să vedem care sunt soluțiile și ele există, ne aruncăm într-un discurs discriminatoriu, naționalist, încercând să atipizăm, de fapt, societatea. Mă aștept că în primul rând, partidul care îl susține, dacă există un asemenea partid, să se delimiteze de declarațiile lui și să îl sancționeze într-un fel. Este inadmisibil că lucrurile acestea să rămână așa”, a subliniat Presadă.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, este așteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru Mediafax, președintele CNCD, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru Mediafax că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul a mai precizat că nu îl sperie CNCD.

Sursă FOTO: Dorin Florea / Facebook

 

Tags:
Inchide