Un sindicalist protestează cu CĂTUȘE la greva de la Electrolux. Angajații au RESPINS oferta companiei – VIDEO

Un sindicalist protestează cu CĂTUȘE la greva de la Electrolux. Angajații au RESPINS oferta companiei - VIDEO
Publicat: 03/04/2019, 16:03

Liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că angajații de la Electrolux preferă să li se pună cătușe și să meargă în pușcărie, unde primesc de mâncare și nu trebuie să plătească nicio factură.

„Salariații de la Electrolux au respins, miercuri, oferta salarială a conducerii fabricii astfel că greva va continua. Eu mi-am pus o pereche de cătușe, luate pe semnătură de la poliție, gest care simbolizează faptul că s-au pus cătușe pe Legea Dialogului Social în România și pe dialogul între sindicatul de la Electrolux și conducerea fabricii din Satu Mare. Ne-am întâlnit de nenumărate ori și ei nu cedează deloc, iar oamenii au spus că nici ei nu cedează, mai bine mor de foame în fața fabricii Electrolux. Dacă asta dorește o companie multinațională cu profituri incredibile, dacă asta merită angajații din Satu Mare care lucrează de le sar capacele, atunci să ne pună cătușe, să ne bage în pușcărie și să ne dea acolo de mâncare, că nu trebuie să plătim nicio factură”, a spus Dârle.

Potrivit acestuia, două persoane care protestau au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea unui echipaj de la Ambulanță.

„Din partea actualei conduceri a Electrolux nu mai avem nicio speranță de negociere”, a mai spus liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare.

Marți, reprezentanții Electrolux Satu Mare au anunțat că sunt deschiși dialogului cu sindicaliștii pentru a se ajunge la un acord final, precizând că mențin aceeași ofertă financiară pentru angajați: o creștere a salariului de bază, mai mare decât rata inflației din România, bonus de prezență și asigurare medicală privată.

Angajați de la firma Electrolux din Satu Mare sunt în grevă generală de aproape cinci săptămâni, cerând majorarea salariilor cu 2 lei pe oră.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase