Una dintre cele mai mari acțiuni ale Poliției din ultimii ani. Sute de percheziții în mai multe județe. Sunt căutate 91 de persoane

Una dintre cele mai mari acțiuni ale Poliției din ultimii ani. Sute de percheziții în mai multe județe. Sunt căutate 91 de persoane
Publicat: 10/12/2013, 10:11
Actualizat: 27/03/2019, 04:15

Procurorii DIICOT fac, marți, 225 de percheziții în mai multe județe, la persoane suspectate de contrabandă cu bijuterii din aur aduse din Turcia, de la care au fost ridicate 60 de kilograme de bijuterii , liderul grupării, formate din 91 de persoane, fiind patronul unei firme de transport.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și ai Gărzii de Coastă, fac 225 de percheziții domiciliare în mai multe județe, acțiunea vizând destructurarea unei grupări infracționale formată din 91 de persoane și specializată în contrabandă și comercializare pe teritoriul României a produselor supuse marcării, fără a fi marcate.

Conform sursei citate, cu o zi în urmă procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia au început urmărirea penală a 91 de învinuiți, existând suspiciunea că în cursul acestui an în județul Constanța s-a constituit o grupare infracțională organizată, structurată pe două paliere, având ca scop săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă cu bijuterii din aur aduse din Turcia.

Această grupare a fost constituită la inițiativa unui cetățean turc care deținea o firmă de transport internațional de persoane, cu autocare, atât pe ruta Turcia-România, cât și pe alte rute internaționale.

„Necesitatea constituirii acestei grupări a rezultat din intenția infracțională a unor mari vânzători de bijuterii din aur, din România și Europa, de a primi fără a fi supuse unui regim vamal (taxe vamale și accize), dar mai ales neevidențiate și nedeclarate către autoritățile fiscale ale statului, în vederea creării posibilității comercializării lor «la negru», cantități foarte mari de bijuterii din aur, care erau astfel nedeclarate și vândute ulterior neînregistrat, respectiv nefiscalizat (fără TVA și impozit pe profit), prin magazinele deținute de mai multe societăți comerciale din România și alte țări din Europa”, arată procurorii DIICOT.

Anchetatorii mai spun că bijuteriile erau aduse din Turcia cu autocarele firmei cetățeanului turc (B.S), pe bază de comandă făcută de diferiți bijutieri către membrii grupării sau direct în Turcia. După introducerea în țară, bijuteriile erau depozitate/ascunse în spații special amenajate pentru disimulare, ulterior fiind distribuite unor cărăuși, care, folosind mai multe autoturisme special modificate în ceea ce privește constituirea unor spații disimulate, le transportau în România, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia și Macedonia, către diferite magazine de bijuterii și colectau sumele de bani aferente comenzilor.

Totodată, membrii grupării infracționale desfășurau și o activitate inversă, de colectare a bijuteriilor declasate și de transport în Turcia, la schimb pentru bijuterii noi sau contra cost, iar în urma topirii lor erau folosite în procesul de producție de către bijutierii turci. Această activitate era derulată, de asemenea, nu numai pe teritoriul României, ci și pe teritoriul altor state – Serbia, Polonia, Ucraina, Austria, Italia, Ungaria, Germania.

Până în prezent au fost ridicate aproximativ 60 de kilograme de bijuterii din aur, cea mai mare cantitate identificată la un transport intern fiind de aproximativ 20 de kilograme.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba vor fi aduse la audieri 100 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață