Ungureanu despre salariile bugetarilor: Încercăm să dăm tuturor ceea ce li s-a luat, nu e o promisiune, e o speranță

Ungureanu despre salariile bugetarilor: Încercăm să dăm tuturor ceea ce li s-a luat, nu e o promisiune, e o speranță
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 31/03/2019, 08:43

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, sâmbătă, la Iași, că Guvernul va încerca să dea tuturor bugetarilor ceea ce le-a fost luat în urma tăierilor salariale din iulie 2010, spunând însă că aceasta nu este o promisiune, pentru că el nu face promisiuni, ci o „speranță”.

„O să încercăm să dăm tuturor ceea ce le-a fost luat. Nu e o promisiune, este o speranță. Promisiuni eu nu fac. Eu nu am miză electrorală”, a declarat premierul, răspunzând întrebării unui jurnalist.

El a făcut această declarație la ieșirea din muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde a stat timp de aproximativ 30 de minute, presa neavând acces. De la muzeu, premierul a mers pe jos până la librăria Universității, unde, de asemenea, jurnaliștii nu au avut acces.

Premierul Mihai Răvan Ungureanu a participat, sâmbătă, la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Istorie, care s-a desfășurat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a spus, într-un interviu acordat jurnalistului David Frost pentru postul TV Al Jazeera English, că speră ca, undeva până în vară, să aducă „puțin zâmbet” pe fețele românilor prin ridicarea salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior, arătând că acesta este unul dintre pariurile Guvernului pe care încearcă să îl câștige.

„Avem o situație mai bună în termeni macroeconomici, sperăm să aducem salariile din sectorul bugetar la nivelul pe care îl aveau cu ceva ani în urmă. Acesta este unul dintre pariurile Cabinetului meu și încercăm să-l câștigăm. Este în egală măsură o prioritate, iar una dintre priorități este să aducem «puțin zâmbet» pe fețele românilor. Nu este doar un semn de normalitate să manifești compasiune când este vorba de măsuri de austeritate și consecințele lor în plan social, dar este și un semn bun pentru politicile economice pe care le avem în față. Pe scurt, încerc și sper că vom vedea acest lucru întâmplându-se undeva până în vară, încerc, luând în considerare și creșterea economică, să revenim la nivelul din trecut al salariilor”, a spus Ungureanu în interviul difuzat vineri de postul TV Al Jazeera English.

El a arătat că, în unele locuri, sunt oameni care protestează și că există „o anumită oboseală”, care poate fi observată pe plan social, din cauza măsurilor de austeritate.

„Dar eu cred că este ușor de gestionat și remediul constă foarte mult în dialogul în sine: dialog cu diferite părți ale societății românești care au fost profund afectate de măsurile luate de Guvernul anterior”, a spus Ungureanu.

Surse oficiale au declarat pe 9 martie că premierul Ungureanu i-a transmis guvernatorului BNR că intenționează să majoreze salariile bugetarilor, cu un cuantum care urmează să fie stabilit, Isărescu spunându-i că aceasta este exclusiv decizia Guvernului și că pe el îl interesează creșterea consumului.

Potrivit suselor, una dintre variantele aflate în analiză este ca pierderea salarială în sectorul bugetar să fie recuperată în etape, dintre care una aplicată începând cu luna iunie, iar restul banilor să fie acordați ulterior.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor inițiale ar mai fi necesară o creștere cu circa 16%.

Primul care a vorbit despre majorarea salariilor bugetarilor a fost președintele Traian Băsescu, care a spus în Parlament că puterea are datoria de a găsi soluții ca în jurul datei de 1 iunie să fie „reîntregite” salariile bugetarilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Companiile de Inteligență Artificială încearcă să-l construiască pe Dumnezeu, spune un director european