Unul dintre elevii din Teleorman care au lovit o profesoară a fost reținut

Unul dintre elevii din Teleorman care au lovit o profesoară a fost reținut
Publicat: 07/12/2017, 10:30

Purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Alexandra Dragole a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că anchetatorii au extins cercetările în cazul băiatului în vârstă de 16 ani, ajungând la concluzia că acesta a săvârșit și infracțiunea de lipsire de libertate.

„Cel în vârstă de 16 ani a fost reținut după ce s-au extins cercetările în vederea săvârșirii și a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Urmează ca, în cursul zilei de astăzi (joi – n.r.) să fie prezentat instanței de judecată cu propunere corespunzătoare”, a afirmat reprezentantul IPJ Teleorman.

Totodată, în urma anchetei, pentru acte de violență fizică și verbală asupra unui cadru didactic s-a stabilit sancționarea cu mustrare scrisă și scăderea mediei la purtare la patru pentru trei elevi implicați direct în actul de agresiune, precum și observație individuală pentru ceilalți elevi prezenți în clasă în momentul săvârșirii actului de violență, care au avut o atitudine pasivă.

Săptămâna trecută, în mediul online au circulat imagini filmate într-o școală din comuna Poroschia, județul Teleorman, în care o profesoară a fost batjocorită și lovită de elevi. În clasă se aflau și alți elevi, dar nimeni nu a intervenit, iar elevul care a filmat a folosit cuvinte jignitoare.

Profesoara agresată este cadru didactic suplinitor la Școala Poroschia și este în primul an de învățământ. A susținut examenul de titularizare anul acesta și a obținut media 8. Cum nu a găsit catedră titularizabilă, a optat pentru mai multe ore de suplinitor în mai multe școli.

Clasa în care a avut loc incidentul este cunoscută ca fiind una cu probleme, iar din efectivul de 14 elevi, 12 au luat parte la hărțuirea cadrului didactic, arată inspectorii ISJ.

În urma incidentului, profesoara a refuzat să depună plângere penală la Poliție, iar Inspectoratul Școlar Județean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă școală, astfel că aceasta va preda, în continuare, la clasa cu probleme.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a cerut Guvernului măsuri de protecție pentru profesori, după cazul din Teleorman.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase