Urmărit internațional pentru trafic cu țigări, Tolea Ciumac își bate joc de autoritățile române! (EXCLUSIV)

Urmărit internațional pentru trafic cu țigări, Tolea Ciumac își bate joc de autoritățile române! (EXCLUSIV)
Tolea Ciumac sfidează, din exil, Poliția din România/Sursa/Facebook
Publicat: 25/10/2020, 17:43
Actualizat: 25/10/2020, 18:00

Condamnat definitiv de Tribunalul Bacău, în septembrie, la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru contrabandă cu țigări, Tolea Ciumac a reușit să fugă din țară și nu se ferește să posteze, pe un site de socializare, imagini de la petrecerile la care participă înconjurat de familie și prieteni. Cu toate că polițiștii români l-au localizat pe teritoriile mai multor state europene și ar fi cerut, în mod repetat, arestarea lui, toate solicitările au rămas fără răspuns.

Tolea Ciumac a fost reținut, în octombrie 2017, de procurorii DIICOT din Bacău, după ce anchetatorii au probat că făcea parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de țigări. Judecat în libertate, luptătorul cu origini basarabene a fost condamnat definitiv, anul acesta, la jumătatea lunii septembrie, la 3 ani și 4 luni de închisoare.

După ce au redactat mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, magistrații băcăuani au trimis documentele la IPJ Ilfov, în condițiile în care Anatolie Ciumac figurează, în acte, cu domiciliul în comuna Roșu.

Numai că Tolea  plecase deja de acasă, iar polițiștii Serviciului Urmăriri au bătut degeaba la ușă. După ce, conform procedurii, acesta a fost dat în urmărire națională, polițiștii a solicitat instanței să emită pe numele lui un mandat european.

Potrivit unor surse judiciare, Tolea Ciumac a fost reperat de anchetatorii Centrului de Cooperare Polițienească Internațională (CCPI) pe teritoriile mai multor state europene și au solicitat arestarea urmăritului internațional.

Cu toate acestea, solicitările repetate venite din partea autoritățile Române au fost ignorate total, iar Ciumac a putut să plece liniștit într-o altă țară. Sursele citate au declarat, pentru Gândul.ro, că, până acum CCPI a trimis solicitări în Italia, Germania, Marea Britanie dar și în alte state unde existau informații certe legate de prezența luptătorului condamnat definitiv.

Tolea se laudă pe Facebook cu fotografii de la petrecerile la care participă alături de prieteni

În acest context, Tolea Ciumac nu s-a ferit să ducă o viață aparent normală, alături de soție și de prietenii săi. Mai mult, cu toate că știe foarte bine că este căutat de polițiștii români, acesta postează, pe contul său de Facebook, imagini recente cu el din sala de antrenament, dar și din restaurantele în care ia masa. Ultima fotografie de acest gen a fost postată, sâmbătă, de Tolea Ciumac. Luptătorul apare în imagine alături de soția lui și de mai mulți prieteni, iar descrierea fotografiei este „O seară românească la Florența”.

În plus, pe pagina de Facebook a lui Tolea există o mulțime de alte fotografii, ce par a fi realizate după pronunțarea definitivă a magistraților din Bacău, într-o locuință confortabilă, dotată cu șemineu dar și o rezervă apreciabilă de sticle cu băutură scumpă.

Un alt urmărit internațional care își bate joc, pe Facebook, de Poliția Română, este Romeo Ursu, zis Boenică. Acesta a fugit din țară cu 12 ani în urmă, după ce a fost condamnat la 10 ani de detenție pentru o fraudă imobiliară.

Boenică a reușit să fugă din România și s-a stabit tocmai în Iordania, stat care nu are un acord de extrădare cu țara nostră. Din exil, acesta nu a ezitat să facă diferite comentarii răutăcioase la adresa autorităților de la noi.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult