USR: Inițiativa „Fără Penali în funcții publice” a strâns UN MILION de semnături

USR: Inițiativa „Fără Penali în funcții publice a strâns UN MILION de semnături
Publicat: 21/08/2018, 17:05
Actualizat: 26/03/2019, 17:10

„Pasul cel mai important al inițiativei cetățenești pentru modificarea Constituției este strângerea de semnături. minim 500.000 în toată țara și minim 20.000 în jumătate din judete. Și pentru asta, legea dă șase luni de la publicarea inițiativei în monitorul oficial. Aceste șase luni se încheie pe 21 septembrie. Inițiativa va ajunge pa masa Parlamentului până atunci. Am depus semnăturile la primăria din județul Brașov, urmează ca zilele acestea să depunem în toate județe”, a declarat, marți pentru Mediafax, deputatul USR, Ionuț Moșteanu.

„Suntem un milion! Un milon de oameni cinstiți și muncitori ce spun, prin semnătura lor, că nu mai vor să fie conduși de hoți! O bucată mare de Românie care s-a pus în mișcare și nu mai poate fi oprită. România a fost unită de crezul #fărăpenali! Români din toate coțurile lumii și ale țării, de toate vârstele, din sate și orașe, toate mediile sociale și profesionale, de toate etniile care au semnat inițiativa de modificare a Constituției. Mai mult, au devenit voluntari #fărăpenali petrecându-și timpul liber în stradă, la semnături sau mobilizându-și comunitățile în care trăiesc, aici sau în diaspora. Ne-au unit setea de dreptate, nevoia de cinste în viața publică, dragostea pentru țară. Știu că par vorbe mari, dar le-am auzit de la oameni care le-au rostit, ca pe cel mai natural lucru din lume. Vom lupta ca fiecare semnătură să fie validată, de primării și de CCR și ca #fărăpenali să ajungă în Parlament și în Constituție. Fiecare semnătură este un om care a ales să nu stea deoparte. A ales să spere și să lupte. Schimbarea este posibilă! Continuăm până la 1 septembrie!”, a scris președintele USR, Dan Barna, marți, pe Facebook.

USR a transmis vestea printr-un comunicat de presă postat pe Facebook.

Dan Barna, anunțase miercuri pentru Mediafax, că au fost srânse cele 500.000 de semnături, din 21 de județe, pentru petiția „fără penali în funcții publice”, dar nu va fi încă depusă în Parlament pentru că partidul vrea să ajungă la 1.000.000 de semnături.

„În momentul de față (15 august-n.r.) sunt 21 de județe cu 20.000 de semnături, dar continuăm strângerea, pentru că la Brașov au fost invalidate undeva la 15% dintre semnături. Trebuie să avem o rezervă în fiecare județ, ca să fim siguri că nu o să fie probleme cu unele primării. Continuăm strângerea peste tot, ca să ajungem la 23.000-24.000. Noul obiectiv este să atingem 1.000.000 de semnături, pentru că avem deja aproape 800.000 de semnături”, a declarat liderul USR, pentru Mediafax.

Inițiativa urmărește modificarea articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, astfel încât să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conținut:„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Foto: Hepta

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Cea mai cumplită veste pentru România tocmai a venit: "Să sperăm că nu ajungem acolo"
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...