Vaccinare obligatorie pentru studenții care vor să se cazeze în căminele Universității Babeș- Bolyai

Vaccinare obligatorie pentru studenții care vor să se cazeze în căminele Universității Babeș- Bolyai
Publicat: 15/09/2021, 14:31

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a luat decizia ca doar studenții care sunt vaccinați anti-COVID să aibă dreptul de a se caza în cămine. În cazul în care refuză imunizarea, ei trebui să demonstreze că au trecut prin boală în urmă cu 15-180 de zile.

Într-o hotărâre a Senatului UBB se arată că doar studenții vaccinați vor fi cazați în căminele studențești, care au schema completă de vaccinare de cel puțin 10 zile. De asemenea, vor putea fi cazați de asemenea și studenții care se află între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

„În situații de excepție, studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale documentabile pot fi cazați, la cerere, în regim special. De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, cu condiția ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței”, se mai arată în hotărârea Senatului UBB, relatează monitorulcj.ro.

Fiecare facultate stabilește în care dintre cele trei scenarii se vor desfășura cursurile

În plus, fiecare facultate din cadrul UBB va anunța în care dintre cele trei scenarii se vor desfășura cursurile în noul an universitar.

„Noi am fi preferat să începem cu organizarea cursurilor faţă în faţă (clasic) pentru toată lumea, însă trebuie să avem în vedere prevederile legale cumulate cu toate condiţiile pe care noi le putem oferi ca infrastructură academică pentru asigurarea protecţiei în pandemie.

Deşi încurajăm scenariul clasic, fiecare facultate, în funcţie de profil şi de resurse, îşi va stabili scenariile aplicabile programelor proprii din cele trei stabilite de ministerul de specialitate (clasic – hibrid – online), pentru a se asigura atât o calitate crescută a actului academic, cât şi protecţia stării de sănătate a comunităţii UBB şi a oraşului. Educaţia în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preţ! Accesul la educaţie în regim clasic este acceptabil doar în condiţiile protecţiei neechivoce a sănătăţii şi a vieţii în condiţii de pandemie”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.