Vești bune pentru Julian Assange. A primit permisiunea de a se căsători în închisoare

Vești bune pentru Julian Assange. A primit permisiunea de a se căsători în închisoare
Foto: Profimedia
Publicat: 12/11/2021, 13:26
Actualizat: 12/11/2021, 13:27

Julian Assange a primit permisiunea de a se căsători cu partenera sa, Stella Moris, în închisoarea Belmarsh, relatează BBC.

Fondatorul Wikileaks și partenera sa, doamna Moris, au doi copii, despre care se spune că au fost concepuți în perioada în care Assange locuia în ambasada Ecuadorului la Londra.

Personalul din penitenciar a declarat că cererea lui Assange a fost „evaluată în mod obișnuit de către guvernatorul penitenciarului”.

„Sper să nu mai existe interferențe cu căsătoria noastră”, a declarat Moris.

Deținuții au dreptul să solicite să se căsătorească în închisoare, fiind garantat de o lege din 1983. În cazul în care solicitările sunt acceptate, ei rebuie să suporte costurile integrale ale căsătoriei, fără să fie ajutați cu bani publici.

Într-un interviu acordat duminică, Moris, avocat născut în Africa de Sud, a dezvăluit că este într-o relație cu Assange din 2015 și și-a crescut singură cei doi fii mici. Într-un videoclip postat pe YouTube, ea a precizat că i-a cunoscut în timpul unei vizite la ambasadă.

Cuplul s-a îndrăgostit în 2015 și s-a logodit doi ani mai târziu.

Assange, în vârstă de 50 de ani, continuă să se lupte pentru a evita extrădarea în SUA pentru acuzații de spionaj. Guvernul american îl acuză de dezvăluirea de informații secrete.

În aprilie 2010, Wikileaks a făcut publice imagini cu soldați americani care ucideau civili dintr-un elicopter, în Irak.

Australianul se află în închisoarea Belmarsh din 2019, acolo unde a fost dus după ce a fost arestat în ambasada Ecuadorului. El se afla în ambasadă din 2012, evitând extrădarea în Suedia, unde era acuzat de hărțuire sexuală. Acesta a negat acuzațiile și în cele din urmă au fost abandonate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase