Vești bune pentru utilizatori | Huawei ar putea avea din nou acces la Android

Vești bune pentru utilizatori | Huawei ar putea avea din nou acces la Android
Publicat: 04/11/2019, 12:27
Actualizat: 09/01/2020, 00:14

Președintele american Donald Trump a anunțat în luna iunie a acestui an că mai multe companii americane vor primi licențe care le vor permite să colaboreze cu compania chineză Huawei, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă. Situația se va schimba, iar licențe vor fi acordate „foarte curând”, potrivit lui Ross, care a adăugat că au fost depuse 260 de cereri.

Huawei a fost introdusă de autoritățile americane pe o listă a companiilor care nu pot face afaceri cu firme din SUA fără persmisiunea guvernului.

Este posibil ca și Google să primească licență, iar sistemul de operare Android, dezvoltat de companie, să fie din nou disponibil pentru modelele viitoare de smartphone-uri marca Huawei.

Din cauza restricțiilor impuse de Washington, producătorul asiatic a fost nevoit să lanseze cel mai nou smartphone vârf de gamă din portofoliul său, Huawei Mate 30, fără serviciile Google. Din această cauză, terminalul nu a fost lansat oficial pe piețele vestice.

În ciuda acestor probleme, Huawei a fost jucătorul care a consemnat cea mai mare creștere pe piața de smartphone-uri în cel de-al treilea trimestru al acestui an. Compania a livrat 66,7 milioane de smartphone-uri în intervalul iulie – septembrie 2019, în creștere cu 29% față de perioada similară din 2018, potrivit firmei de cercetare a pieței Strategy Analytics.

Performanța bună a companiei asiatice a ajutat și la creșterea pieței globale de smartphone-uri în perioada amintită, după o perioadă lungă de declin. În cel de-al treilea trimestru al acestui an, au fost livrate 366,3 milioane de smartphone-uri, mai multe cu 2% decât în perioada similară a anului trecut.