Vicepreședinte Comisie SRI: Moartea lui Condrea ridică semne de întrebare, cer să convocăm ședință

Vicepreședinte Comisie SRI: Moartea lui Condrea ridică semne de întrebare, cer să convocăm ședință
Publicat: 22/05/2016, 23:59

„Eu l-am sunat pe dl. Georgian Pop (președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI – n.r.). Inițial telefonul suna ocupat. După aceea nu mi-a răspuns. Nu am putut să-l contactez. O să încerc dimineață. Și eu cred că trebuie să ne întâlnim, să vedem ce e de făcut. (…) Capac peste toate, apare acest accident, această moarte, care ridică semne de întrebare. Eu cred că nu degeaba este îngrijorat Sebastian Ghiță”, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreședintele comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, deputatul PNL Octavian Marius Popa.

El a mai spus că moartea lui Dan Condrea ridică anumite semne de întrebare.

„Eu cred că trebuie să primim niște răspunsuri, că altfel fiecare dintre noi ne putem gândi la orice – că s-a sinucis sau că a fost o crimă, un asasinat, cine ar fi putut să organizeze așa ceva, o întrebare de ce nu a fost arestat sau dacă nu a fost arestat, de ce nu era supravegheat atent. Dl. Sebastian Ghiță spunea că era filat, iar eu înclin să-i dau dreptate, fiindcă dacă a fost lăsat în libertate, singura explicație logică este că l-au lăsat în libertate fiindcă vor apărea elemente noi, dar atunci trebuia să fie supravegheat 24 din 24 de ore, nu doar cu program între orele 8.00-16.00”, a adăugat Popa.

El nu a exclus ca un eventual filaj să fi fost făcut de un alt serviciu secret, în lumina ultimelor modificări legislative.

„Nu știu dacă vom putea primi noi informația, pentru că noi suntem Comisia de supraveghere a comsiei SRI. E foarte posibil ca datorită modificărilor și schimbărilor apărute, SRI să nu mai fie parte a acestei acțiuni și să ne răspundă scurt și sec: nu am fost noi vizați, întrucât CCR a luat anumite decizii și întrucât Guvernul a dat anumite ordonanțe, nu am mai avut nicio implicare, ci erau alte servicii care făceau supravegherea referitoare la această anchetă. Eu cred că ar trebui să se sesizeze și celelalte comisii”, a conchis vicepreședintele Comisiei SRI.

Deputatul Sebastian Ghiță a anunțat că va cere luni în Comisia de control a SRI ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului, filaj care era „imposibil să nu existe într-un astfel de caz în care au murit zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale”.

„După un asemenea scandal public este imposibil să nu existe o echipă de filaj. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?”, a declarat la o emisiune televizată Ghiță.

„Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot, nu pot muri oameni fără o explicație clară. Eu am avut mereu încredere în instituții, dar acesta este un caz care se cere lămurit!”, a mai spus deputatul.

Surse din cadrul Serviciului Român de Informații au declarat pentru MEDIAFAX că serviciul nu l-a filat pe patronul Hexi Pharma având în vedere ultima decizie a CCR prin care SRI nu poate pune în aplicare măsuri de supraveghere într-o anchetă penală.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și-ar fi pierdut viața, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în județul Ilfov, pe drumul ce leagă localitățile Buftea de Corbeanca, medicii urmând să stabilească identitatea acestuia după testele ADN. Mașina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul și-a pierdut viața pe loc. Echipele de salvatori ajunse la fața locului au găsit o victimă desfigurată, dar actele de identitate ale patronului Hexi Pharma.

Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov a declarat că există doi martori ai accidentului. Unul dintre ei se afla la volanul unui autovehicul pe care mașina implicată în accident l-ar fi depășit cu puțin timp înainte de impact și este audiat, duminică seara, iar cel de-al doilea este un biciclist care trecea prin zonă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb