Vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor: Cel puțin patru din cei opt polițiști bucureșteni reținuți vor depune plângere

Vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor: Cel puțin patru din cei opt polițiști bucureșteni reținuți vor depune plângere
Publicat: 03/08/2015, 17:56
Actualizat: 03/08/2015, 19:47

Dumitru Coarnă, vicepreședinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administratiei si Internelor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a stat de vorbă cu o parte dintre polițiștii vizați de anchetă, iar patru dintre aceștia au spus că intenționează să depună plângere la Parchet pentru cercetare abuzivă, urmând să fie sesizat și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

„A fost formulată o contestație la instanță împotriva controlului judiciar, iar după ce se va da decizia, patru dintre aceștia (polițiștii cercetați, n.r.) vor depune plângere și va fi anunțat CSM”, a spus Coarnă.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reținut, joi noapte, pe Marius Maghiari, șef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piștea, adjunct al aceleiași instituții, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea și Auraș Eugen Țuțui, precum și pe Ion Daniel Bocan, șeful Secției 2 Poliție, Mihăiță Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira și Marian Lupu Pasăre, toți de la Secția 2, iar vineri au cerut Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lor preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a încheiat în noaptea de vineri spre sâmbătă discuțiile în acest dosar, iar sâmbătă după-amiază a pronunțat soluția, respingând ca neîntemeiată cererea procurorilor de arestare preventivă a celor opt polițiști.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 1 a dispus cercetarea în libertate a tuturor celor opt polițiști, doar în cazul lui Marius Maghiari fiind luată și măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, până în 29 septembrie inclusiv. Decizia poate fi contestată la instanța superioară.

Potrivit unor surse judiciare, polițistul Marius Maghiari ar fi accidentat cu mașina o femeie, dar incidentul ar fi fost încadrat ca accident de muncă. Ceilalți șapte polițiști sunt suspectați că l-ar fi ajutat pe Maghiari, astfel încât fapta să nu fie încadrată ca accident rutier.Marius Maghiari, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a declarat că după accidentul pe care l-a provocat, a încercat să îndrepte situația în mod corect, a dus-o pe femeie la spital, timp în care aceasta a fost conștientă, și a încercat să meargă pe calea medierii și să încheie o înțelegere.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, sâmbătă, cercetarea sub control judiciar a lui Marius Maghiari, șef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, în dosarul privind accidentul pe care l-a provocat în urmă cu aproape două luni, când a dat cu mașina peste o femeie în vârstă de 34 de ani.

Marius Maghiari a declarat, la ieșirea din sediul Judecătoriei Sectorului 1, că nu înțelege de ce lucrurile au luat o astfel de turnură și a arătat că nu a făcut decât să îndrepte în cel mai corect mod situația pe care a produs-o. El a spus că, după accident, a dus-o pe femeie de urgență la spital, iar aceasta a fost conștientă tot timpul. Maghiari a adăugat că, în timpul discuțiilor cu femeia, a încercat să stabilească o înțelegere, astfel încât să nu se ajungă la deschiderea unui dosar penal.

Întrebat de ce s-a ajuns ca accidentul rutier să fie transformat într-un accident de muncă, respectiv ca femeia să susțină că a căzut de pe schela unei clădiri, Maghiari a arătat doar că a dorit să meargă pe calea medierii cu aceasta, astfel încât să evite situații de cercetare penală. El a precizat că s-a ajuns la o înțelegere, dar după ce femeia a fost chemată la Parchet să dea declarații, aceasta a renunțat la înțelegere.

Întrebat dacă s-a pus problema oferirii unor sume de bani, chiar și sub forma unor daune materiale și morale, Maghiari a spus că, la un moment dat, până ca femeia să fie chemată de către procurori la audieri, a fost contactat de avocați ai acesteia, pentru a se stabili o sumă de bani cu titlu de daune, reafirmând că înțelegerea a căzut după ce femeia a dat declarații în fața anchetatorilor.

Maghiari a admis că, din cauza sa, alte șapte persoane sunt cercetate, din punctul său de vedere fără a avea o vină, și a precizat că polițiștii și-au îndeplinit corespunzător sarcinile de serviciu, i-au recoltat probe de sânge și au întocmit corect ancheta în privința sa. El a precizat că altfel nu ar fi avut cum să rămână imediat după accident fără permisul de conducere, să fie dus la secție pentru declarații sau să se deschidă dosar penal pe numele său.

Avocata lui Maghiari a întărit cele spuse de clientul săi și a arătat că, potrivit unei statistici, peste 90 la sută dintre șoferii care provoacă accidente cu victimă anunță poliția și imediat își transportă victima la spital, fără a aștepta venirea ambulanței sau echipajului de poliție.

Avocata a mai spus că nu este nimic ilegal în a încerca să salvezi viața victimei prin transportarea ei la spital, lucru pe care l-a făcut și clientul său. Ea a arătat că, potrivit actelor dosarului, femeia, în vârstă de 34 de ani, a dat mai multe declarații, atît la poliție, cât și în fața procurorilor, iar în prima declarație ar fi arătat că, dorind să nu fie mediatizat cazul și de a nu ajunge în fața organelor de cercetare, ar fi propus, din proprie inițiativă, schimbarea datelor incidentului, respectiv să spună că nu a fost lovită de mașina condusă de Maghiari, ci ar fi căzut de pe o schelă, astfel încât totul să pară un accident de muncă.

Potrivit unor surse judiciare, accidentul a avut loc în 8 iunie, în jurul orei 14.30, în zona unei treceri de pietoni de la Fântâna Miorița.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reținut, joi noapte, pe Marius Maghiari, șef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piștea, adjunct al aceleiași instituții, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea și Auraș Eugen Țuțui, precum și pe Ion Daniel Bocan, șeful Secției 2 Poliție, Mihăiță Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira și Marian Lupu Pasăre, toți de la Secția 2, iar vineri au cerut Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lor preventivă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?