Victor Ponta a ajuns în China, unde face o vizită oficială

Victor Ponta a ajuns în China, unde face o vizită oficială
Publicat: 31/08/2014, 09:24

Avionul a zburat, în Ucraina, prin apropiere de Harkov.

Victor Ponta a venit la Beijing alături de soție, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, precum și de miniștrii Ioan Rus și Constantin Niță.

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august – 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitația omologului chinez, Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Premierul Ponta va avea convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang și va fi primit de către Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.

Victor Ponta va avea o întrevedere și cu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare, Zhang Dejiang.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de discuții cu oficialitățile chineze figurează și aspecte legate de consolidarea relației UE-China și acțiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală și de Est – China, în implementarea celor convenite la summit-ul de la București din 2013. Totodată, vor fi trecute în revistă și evoluțiile recente în plan regional și internațional.

În cadrul convorbirilor cu oficialitățile chineze vor fi abordate relațiile bilaterale dintre România și China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la București, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii.

Cu prilejul vizitei, va fi organizată o reuniune economică cu participarea reprezentanților principalelor companii și bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

Victor Ponta se va deplasa și cu trenul de mare vizită la Tienjin, unde va vizita parcul tehnologic și va avea o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor care derulează activități în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio sau construcții mașini, menționează sursa citată.

Corespondență de la trimisul MEDIAFAX la Beijing, Ovidiu Bărbulescu, [email protected]