VIDEO: Asistentă nevoită să-şi ia mama acasă, după 24 de ore petrecute la Urgenţe: „Nu se poate deplasa, urlă de durere”

VIDEO: Asistentă nevoită să-şi ia mama acasă, după 24 de ore petrecute la Urgenţe: „Nu se poate deplasa, urlă de durere”
Publicat: 30/01/2021, 15:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:07

O asistentă medicală din Capitală a postat pe contul său de Facebook o serie de filmuleţe în care prezintă situaţia mamei sale. După 24 ore petrecute la Urgenţe, pacienta a fost trimisă acasă, cu toate că avea în continuare mari dureri şi nu se putea ţine pe picioare.

Trimisă acasă fără să fie tratată corespunzător

O asistentă de la un spital din Bucureşti, a dus-o, în urmă cu două zile, pe mama sa la Spitalul Universitar de Urgenţă, pentru că femeia se simţea rău, avea stări de vomă şi dureri mari.

După 24 ore petrecute la Urgențe, aşa cum reiese din filmările distribuite pe Facebook, interval în care pacienta a fost investigată şi tomografic şi i s-a administrat tratament perfuzabil, medicii au decis că poată să meargă acasă.

Starea femeii nu se îmbunătăţise, nu putea să meargă, avea dureri insuportabile, aşa că fiica, nemulțumită, a cerut ca mamei sale să îi fie stabilit un diagnostic şi să fie internată într-o secţie a spitalului pentru îngrijire de specialitate.


După ce de pe targă a fost urcată în maşina fiicei, pacienta bolnavă a fost din nou coborâtă şi dusă la Triaj. Nici de această dată nu a avut parte de îngrijiri medicale adecvate. S-a luat din nou decizia că nu poate fi internată, deoarece afecţiunea sa este una cronică, necesită investigaţii suplimentare, iar acestea nu se pot face în spitalul care tratează şi pacienţi COVID şi care din acest motiv are mai muţine locuri pentru bolnavii cronic.

I s-au recomandat calmante fără a primi un diagnostic cert

Fiica femeii care a petrecut 24 de ore la UPU a povestit, într-o transmisiune live devenită virală pe Internet, că mama sa are în continuare dureri, nu i s-ar fi stabilit un diagnostic cert, în schimb i s-au recomandat calmante. „A zis că n-am nimic, mi-a făcut destule şi mi-ajunge“, spune chiar pacienta, în timp ce este transferată de pe targă în maşina fiicei.

În acest interval de timp, alte persoane aşteptau, la rândul lor, veşti despre apropiaţii aflaţi la Urgenţe. „La momentu’ de faţă domină numai COVIDU’. Asta vor să vadă, numai mortăciuni!“, spune o femeie. “Să mergem numai la clinici particulare? Nu suntem toţi milionari“, se aude un alt comentariu.„Dă-le, doamnă, bani, poate pune diagnostic!“, spune altcineva.

„Luar-ar foc să ia sistemul!“, spune o altă persoană, la fel de revoltată. „E nemâncată de 36 de ore, vomită non-stop, e terminată! (…) Învăţaţi-mă unde să mă duc, unde o primeşte, ce fac cu ea?“, se aude din nou fiica, cea care în cele din urmă decide: „Vreau să se ocupe cineva de mama mea! Uitaţi, oameni buni, cum mi-o externează, în patru labe!“, aşa că apelează din nou la personalul din Urgenţe, refuzând să plece cu mama la domiciliu. Personalul medical cere, în schimb, ca femeia să nu mai filmeze, iar pacienta este din nou urcată pe o targă şi dusă la Triaj.

Într-o altă postare, distribuită după a doua prezentare în UPU, fiica femeii prezintă dialogul purtat cu un cadru medical de la Urgenţe. Se aude cum reprezentanta spitalului îi explică fiicei că problema de sănătate a mamei nu constituie o urgenţă majoră, care să necesite intrarea în sala de operaţie „Acasă, cu un algocalmic şi un ketonal îi trece durerea, dacă aici nu i-a trecut cu perfuzii?“, vrea să ştie însă fiica pacientei. Reprezentanta spitalului rămâne pe poziţii, explicând că medicii au decis că nu este vorba despre o urgenţă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens