Vin cu NOAPTEA în cap, achit DĂRILE și scap de GRIJI. COZI la plata TAXELOR și IMPOZITELOR în mai multe orașe

Publicat: 07/01/2019, 13:29

La plata taxelor și impozitelor s-au format cozi în mai multe orașe din țară. LaGalați, mulți oameni s-au așezat la coadă noaptea, în timp ce la Suceava primul care și-a plătit obligațiile fiscale a fost primarul Ion Lungu.

Peste o sută de gălățeni s-au strâns la Direcția de Taxe și Impozite a PrimărieiGalațiîn prima zi a anului în care au fost deschise ghișeele de lucru cu publicul. Zeci de persoane au ajuns în fața clădirii pe parcursul nopții pentru a fi primele la coadă.

Gălățenii, majoritatea pensionari, au format o coadă pe trotuarul din fața sediului Direcției de Taxe și Impozite a PrimărieiGalațiîncă de la ora 5.00, deși funcționarii au început să lucreze cu publicul la ora 8.30. Oamenii care au făcut noapte albă au spus că vor să scape rapid de taxele și impozitele locale din acest an.

„Am ajuns la 5.30, am vrut să scap de obligații. Și anul trecut am fost primul. De ce să stau stresat că am de plătit? Așa achit dările și scap de grijji. Ne aducem aminte de când stăteam la rând la lapte”, a spus Ion Pană.

PrimăriaGalațiîi îndeamnă pe cetățeni să plătească taxele și impozitele online pe platforma ghiseul.ro, dar persoanele aflate pe trotuarul din fața instituției gălățene spun că preferă să stea la coadă.

„De la prima oră venim, să ne luăm de-o grijă. În fiecare an facem așa. De când am ieșit la pensie, venim aici cu noaptea în cap. Suntem căliți. Noi suntem obișnuiți să venim să plătim aici la ghișeu, nu ne descurcăm cu plata online”, a declarat Mihai Grigore.

Reprezentanții autorităților se declară mulțumiți de faptul că gălățenii vin să-și achite obligațiile fiscale încă din primele zile ale anului.

Și la ghișeele Primăriei Cluj-Napoca s-au adunat peste 100 de persoane pentru a-și plăti taxele și impozitele locale pe case, terenuri și mașini, preferând această variantă în locul sistemului online, majoritatea motivând că, fiind în vârstă, au încredere în varianta tradițională.

Primii zeci de clujeni s-au așezat la coadă la Direcția de Impozite și Taxe a Primăriei Cluj-Napoca luni dimineață, înainte de deschiderea ghișeelor, majoritatea fiind persoane în vârstă.

„Așa sunt obișnuit, vin la ghișeu în prima zi din an, să îmi plătesc impozitul pe casă. Plătesc printre primii și scap, nu mai am griji. Am auzit că acuma se poate plăti nu știu cum pe calculator, eu sunt pensionar, sunt trecut de 75 de ani, nu mă pricep. Ce e sigur e sigur, vii și dai banii, primești chitanță și gata. Așa fac de 30 de ani și ca mine mai sunt mulți. E mai de încredere statul la ghișeu, pentru mine”, a spus un clujean aflat la coadă.

Cei care își plătesc taxele și impozitele locale susțin că vor să beneficieze și de reducerea de 10% pe care o primesc dacă achită dările până în 31 martie.

„Pentru noi orice reducere e importantă, orice ban economisit ne ajută. Venim din prima zi, din a doua zi, să ne scăpăm de o grijă, să știm că am plătit taxele”, a spus un alt pensionar.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că la coadă au stat și persoane care au solicitat eliberarea de certificate fiscale necesare firmelor.

La nivelul orașului Cluj-Napoca taxele și impozitele locale se pot achita și la primăriile de cartier.

La Suceava, primul care și-a achitat taxele și impozitele locale pentru anul 2019 a fost primarul Ion Lungu, care a vrut să dea, prin gestul său, un exemplu pozitiv comunității. Primarul a achitat o sumă de 534,30 lei către bugetul local al orașului Suceava, taxele fiind la nivelul celor de anul trecut.

„Am fost primul contribuabil care a plătit taxele și impozitele locale pentru anul 2019. Vreau să transmit prin acest gest un mesaj de spirit civic: să achităm taxele și impozitele locale pentru a putea realiza obiectivele de funcționare și dezvoltare. Taxele nu s-au majorat anul acesta, sunt identice cu cele din 2018”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Gestul primarului a fost urmat și de câteva sute de suceveni, care s-au așezat la cozi, așteaptând să își achite dările către bugetul local chiar din prima zi în care se fac încasări.

„În primele zile sunt mulți oameni care vin să plătească taxele și impozitele, în special oameni în vârstă și îi apreciez pentru asta. Sunt oameni în vârstă, care au spirit civic și vin să plătească. Vin și stau la cozi… Și acum sunt câteva sute de oameni care stau și așteaptă să plătească taxele. Ne-am mobilizat și noi, am adus casieri mai mulți și sperăm să le facem față”, a spus Ion Lungu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile...
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?