VIOLENȚĂ. Prietenul lui Spartacus a fost reținut după ce a amenințat pe internet polițiștii: „Dacă vă prind civili pe stradă, sparg ficații în voi”

VIOLENȚĂ. Prietenul lui Spartacus a fost reținut după ce a amenințat pe internet polițiștii: „Dacă vă prind civili pe stradă, sparg ficații în voi”
Doi indivizi au pulverizat cu spray lacrimogen mai multe persoane din Capitală / Sursa FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 26/04/2020, 17:34
Actualizat: 07/04/2021, 00:59

Un bărbat care a amenințat pe internet polițiștii de la secția 24 din București a fost reținut duminică, a anunțat Poliția Capitalei. Acesta va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, polițiștii s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, după ce în 20 aprilie au apărut în spațiul public videoclipuri în care un bărbat amenință polițiștii din cadrul Secției 24 de Poliție. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a preluat cercetările, acestea fiind extinse și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigarea publică și incitare la ură sau discriminare.

Suspectul în acest caz a fost identificat duminică și dus pentru audieri la sediul Secției 24 de Poliție.

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, după audierea acestuia, a dispus continuarea cercetărilor cu cel în cauză sub măsura preventivă a reținerii, urmând a fi prezentat Judecatorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucuresti cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 și Secția 24 Poliție”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase