Virusul din China / Măsuri speciale luate pe aeroporturile din toată țara / Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Virusul din China / Măsuri speciale luate pe aeroporturile din toată țara / Anunțul făcut de Ministerul Sănătății
Publicat: 27/01/2020, 18:14

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că s-a creat, pe aeroporturile internaționale, o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi. Toți călătorii care vin din China primesc chestionare și sunt sfătuiți să sune la 112.

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaționale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum și pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date și știm localizarea lor pe teritoriul României. Toți călătorii care vin din China primesc niște chestionare speciale și sunt instruiți să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero.Personal am vizitat împreună cu echipa Ministerului Sănătății unitățile de la „Matei Balș”, unde pot fi tratați corect acești pacienți, iar centrele pe care vreau să le identificăm clar la nivel național sunt – în afară de București – Iași, Târgu Mureș, Cluj, Timișoara, Sibiu și identificăm un centru suplimentar la Oradea”„, a declarat Victor Costache.

Autoritățile române au luat mai multe măsuri pe aeroporturile din toată țara:

  • Instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este ≥ 380. Implementarea acestei măsuri se va decide, luni, 27.01.2020, cu toți factorii decizionali.
  • Asigurarea distribuirii de pliante de informare pentru aeroporturi (pregătite de INSP – CNSCBT la porțile îmbarcare/sosire, control pașapoarte, zone de așteptare etc.)
  • Expunerea la loc vizibil pe fluxurile de pasageri a unor afișe informative (pregătite de INSP – CNSCBT la porțile îmbarcare/sosire, control pașapoarte, zone de așteptare etc.);
  • Asigurarea permanenței de asistență medicală (24/24 – 7/7), în cadrul cabinetelor medicale din aeroporturi, către care vor fi îndrumați pasagerii ce prezină simptomatologie respiratorie/febră;
  • Asigurarea cabinetelor medicale din incinta aeroporturilor cu cantități suficiente de materiale de protecție pentru personal (măști și mănuși, precum și cu dezinfectanți pentru mâini și suprafețeș
  • Asigurarea personalului aeroporturilor care vine în contact nemijlocit cu pasagerii, cu cantități suficiente de materiale de protecție (măști și mănuși), precum și cu dezinfectanți pentru măini și suprafețe.

Ministrul Sănătății a adăugat că, începând de marți dimineață, la Institutul „Matei Balș” se vor putea face teste pentru identificarea coronavirusului, iar de săptămânaviitoare și în unitățile sanitare din orașele menționate, care vor primi reactivi, pentru a putea identifica coronavirusul.

În eventualitatea în care România s-ar confrunta cu persoane infectate cu coronavirus, potrivit acestuia, primele zece vor fi tratate la Institutul „Matei Balș”.

„Ideea este să nu aducem toate cazurile în București. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în București, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, și săcreăm expertiza și la nivel național”, a susținut ministrul Sănătății.

Un ansamblu folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care a efectuat un turneu în China,urmează să se întoarcă în țară, marți. Ministerul Sănătății a fost deja informat de acest lucru și a anunțat că se vor lua măsuri în acest sens.

„Se iau măsuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care înacest moment se află în Beijing-China și va sosi pe aeroportul din Otopeni marți, ora 15,00. Deja oficialii români ai ambasadei au luat legătura cu aceștia. Cât privește situația instrumentiștilorcare au fost pentru o perioadă de 40 de zile într-un turneu în China, DSP județean verifică starea lor de sănătate zilnic. Până în prezent nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus laniciuna din persoanele din acest grup”, potrivit stiridiaspora.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte