Virusul West Nile face o nouă victimă: Un bărbat de 82 de ani din Buzău a murit

Redactor:
Corespondenti
Virusul West Nile face o nouă victimă: Un bărbat de 82 de ani din Buzău a murit
Un bărbat de 82 de ani din județul Vrancea, internat într-un spital din județul Buzău, a murit din cauza virusului West Nile. Decesul a survenit săptămâna aceasta, bărbatul fiind internat încă din luna august.

Potrivit reprezentanților DSP Buzău, bărbatul s-a prezentat cu simptome de meningită la Spitalul din Râmnicu Sărat. Acesta le-a spus medicilor că înainte să se îmbolnăvească fusese în Delta Dunării și în județul Brăila. Inițial, pacientul a fost internat în secția de Boli Infecțioase, dar după două zile a fost transferat la Terapie Intensivă. Decesul a fost înregistrat pe 2 septembrie.

„A decedat în Spitalul de Boli Infecțioase din Râmnicu Sărat. Medicilor le-a spus că a fost în deltă, la pescuit. A fost internat la Spitalul din Râmnicu Sărat, dar după două zile a fost transferat la ATI. Rezultatele analizelor au confirmat că avea virusul”, a declarat, pentru Mediafax, directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Medicii spun că virusul West Nile se transmite prin înțepătură de țânțar și recomandă consultarea specialistului în cazul în care apar simptome precum febra, durerea de cap intensă, durerile musculare, vărsăturile și erupțiile cutanate.

 

Inchide