Vrăjitoarele Vanessa și Melissa i-au contactat pe Mircea Geoană, Anna Lesko, încercând să ia legătura și cu Shakira, Beyonce sau Inna pe rețelele de socializare

Vrăjitoarele Vanessa și Melissa i-au contactat pe Mircea Geoană, Anna Lesko, încercând să ia legătura și cu Shakira, Beyonce sau Inna pe rețelele de socializare

Vrăjitoarele Vanessa și Melissa – trimise în judecată de Parchetul Ilfov – i-au contactat pe Mircea Geoană, Ana Lesko, Mihaela Borcea, Alina Vidican, încercând prin rețele de socializare să le racoleze pe Shakira, Beyonce sau Inna.

Procurorii notează în rechizitoriul celor două vrăjitoare faptul că, prin monitorizarea mass-media, Rada Mincă, zisă Melissa, și Roxana Lider, zisă Vanessa, identificau persoane publice, „cu mare potențial financiar, care se găseau în diferite situații defavorabile, în general în conflict cu alte persoane publice și le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte inițiate de inculpate”.

În acest sens, Vanessa și Melissa legătura cu reporteri și, prin apariția în diverse publicații și emisiuni televizate, aduceau în mod indirect la cunoștința victimelor că situațiiile defavorabile în care acestea se aflau, „se datorau practicilor de magie” ale celor două, la solicitarea directă a persoanelor cu care eventual vedetele se aflau în conflict.

Astfel, victimele erau contactate în mod direct, prin intermediul sms-urilor și rețelelor de socializare, ocazie cu care li se comunica să urmărească emisiunile televizate sau presa scrisă.

„Printre persoanele publice, pe care inculpatele Mincă Rada și Lider Roxana pretind că le-au contactat, aspecte relevate în emisiuni televizate, prin articole în presa scrisă cât și pe rețelele de socializare, putem exemplifica pe: Mihaela Borcea, Alina Vidican (actuala soție a lui Cristian Borcea), Mircea Geoană, Mariana Moculescu, Ana Lesko, o prietenă a Amaliei Năstase, două persoane cunoscute de-ale lui Irinel și Monica Columbeanu, dar și pe Oana Zăvoranu”, consemnează sursa citată.

De asemenea, prin intermediul rețelelor de socializare, vrăjitoarele au încercat și contactarea unor vedete internaționale, cum ar fi Shakira, Beyonce sau Inna.

Vrăjitoarele Mincă Rada și Lider Roxana le cereau victimelor la început, pentru inițierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte, cum ar fi articole personale de îmbrăcăminte, păpuși, piroane (cuie mari), cuțite, iconițe, miere de albine etc., ulterior, pentru desfășurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, inculpatele pretindeau obiecte de valoare (bijuterii, autoturisme) și diverse sume de bani din ce în ce mai mari.

„Este și cazul părții vătămate Zăvoranu Ioana, care a fost determinată în acest mod să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile și imobile sau contracte de împrumut cu garanție imobiliară, la un preț subevaluat în raport cu valoarea de piață a acestora, în realitate regăsindu-ne de fapt în fața unei activități de cămătărie disimulată”, notează procurorii.

Investigațiile au relevat faptul că numai în perioada 5 noiembrie 2010 – 7 decembrie 2011, inculpatele Mincă Rada și Lider Roxana, s-au aflat în contact cu încă 14 persoane, posibile părți vătămate.

Vrăjitoarele Vanessa și Melissa, care au escrocat-o și șantajat-o pe Oana Zăvoranu, au fost trimise în judecată, în stare de arest preventiv, alături de alte șapte persoane, între care și denunțătorul procurorului Max Bălășescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov, care e judecat pentru corupție, informează miercuri Ministerul Public.

Procurorul învestit inițial cu soluționarea cazului vrăjitoarelor, Maximilian Bălășescu, a fost arestat, în 1 februarie, ca urmare a faptului că a cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul.

În 2 noiembrie 2011 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, plângerea penală a Oanei Zăvoranu, care reclama faptul că în perioada februarie – octombrie 2011 a fost șantajată și înșelată de mai multe persoane necunoscute, cu mai multe sume de bani, bunuri mobile și imobile.

„Aceasta considera că a fost înșelată și șantajată, întrucât prin starea de temere și frică care i-au fost permanent insuflate, prin amenințări referitoare la integritatea sa fizică și psihică, precum și prin manopere dolosive, a fost deposedată de autorii infracțiunilor de mai multe sume de bani, de un autoturism marca Porsche Cayman, dar și determinată să înstrăineze două imobile situate în municipiul București, de a căror contravaloare în bani nu a beneficiat niciodată, prejudiciul total fiind estimat de către aceasta la suma de 450.000 de euro”, se arată în rechizitoriu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping