VREMEA. CFR Călători: 177 de trenuri anulate și restricții de trafic pe opt linii

VREMEA. CFR Călători: 177 de trenuri anulate și restricții de trafic pe opt linii
Publicat: 29/01/2014, 09:06
Actualizat: 30/07/2014, 11:30

VREMEA. Toate magistralele de cale ferată sunt deschise miercuri, dar pe opt linii sunt restricții de circulație, iar 177 de trenuri sunt anulate, potrivit companiei CFR Călători.

Potrivit situației centralizate până la ora 08.00, circulația este restricționată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe opt linii, respectiv Brăila – Făurei-Buzău, București Nord – Urziceni, Golești – Chitila, Mărășești – Tecuci-Barbosi, Ploiești – Râmnicu Sărat-Adjud, Ploiești Sud-Armășești, Urziceni – Slobozia și Verești – Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulația trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenție acționând cu utilaje.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, dar circulația trenurilor este adaptată la condiții meteo nefavorabile, Comandamentul de Iarnă instituit fiind operațional în continuare, se arată într-un comunicat de presă al companiei CFR Călători.

Miercuri sunt anulate 177 de trenuri, decizia luată de operatorii feroviari fiind necesară întrucât în condiții de iarnă se prelungesc timpii de parcurs.

Angajații companiilor feroviare vor comunica permanent modificările care intervin în graficul trenurilor și vor interveni cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în condiții de siguranță pe toate rutele de cale ferată, a precizat sursa citată.

Înainte de plecările trenurilor în cursă, graniturile sunt pregătite pentru circulație în condiții de iarnă și se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate.

De asemenea, va fi asigurată alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staționare, pentru a fi menținută căldura în trenuri la un nivel de confort termic.

Pasagerii vor primi ceai cald în gările cu flux mare de călători, de pe raza sucursalelor feroviare Constanța, Galați, București, Craiova și, la nevoie, Brașov și Iași, se mai arată în comunicatul citat.

„În condițiile speciale de circulație din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se iau măsuri de intervenție cu utilaje, pluguri de zăpadă și forță umană. Există posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staționări ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervențiilor de deszăpezire a liniilor și a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri față de graficul de circulație. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol și pentru a se evita blocarea în parcurs”, potrivit CFR Călători.

Pasagerii sunt sfătuiți să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care pasagerii pot cere informații sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice.

Companiile feroviare țin legătura operativ și centralizat, astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs și cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri.

Reprezentanții companiei feroviare au precizat că cei care doresc să renunțe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Bucureștiul și 14 județe, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați și jumătatea de sud a județelor Argeș și Dâmbovița, sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit avertizării, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 – 70 de kilometri pe oră. În județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 – 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
De asemenea, județele Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj și Mehedinți, precum și jumătatea de nord a județelor Dâmbovița și Argeș sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.

În Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei, miercuri, între orele 06.00 și 23.00, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-55 kilometri pe oră, temporar viscolind și troienind zăpada.

Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altă avertizare, valabilă până joi, la ora 10.00.

Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 județe, respectiv Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați.

De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineață va fi prelungită avertizarea cod galben pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmbovița, Iași, Vaslui, Bacău și Covasna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu