VREMEA. România sub zăpadă. 13 județe sunt sub COD PORTOCALIU de ninsoare. DOI MORȚI, unul dintre ei lucra la deszăpezire. Sunt închise A1, A2, A3, E85, 24 drumuri naționale și multe județene – LIVE

Publicat: 26/01/2014, 12:20
Actualizat: 31/01/2019, 23:02

VREMEA. Locuitorii din 13 județe din sudul și sud-estul țării sunt sub avertizare cod portocaliu, până duminică la ora 22.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Viscolul a făcut și două victime: un angajat CNADNR la lucra la deszăpezire și o femeie de 56 de ani. Din cauza viscolului și a ninsorii abundente a fost închisă circulația pe toată lungimea A1 București – Pitești și A3 București – Ploiești, iar pe A2 (București – Constanța), între București și Fetești. De asemenea, 24 drumuri naționale sunt închise în sudul și sud-estul țării din cauza viscolului și a vizibilității reduse și pe alte câteva porțiuni este intezis accesul mașinilor mari. Cele mai mari probleme sunt însă în județul Buzău, în care au fost închise mai multe porțiuni de drum între care și E 85, între Urziceni și Focșani. Mai multe zboruri de pe Aeroportul „Henri Coandă” București (AIHCB) din Otopeni au fost anulate sau amânate.Totodată, 19 trenuri anulate din cauza viscolului, iar alte 32 au întârzieri mari.

VREMEA. Drumuri închise, drumuri blocate. Lista completă actualizată în timp real

VREMEA – COD PORTOCALIU UPDATE Potrivit noii avertizării ANM, codul portocaliu rămâne valabil, până duminică la ora 22, pentru județele Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, inclusiv București, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați.

Astfel, viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, în sudul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură. În aceste regiuni, dar cu precădere în județele Buzău, Brăila, Vrancea și Ialomița, viteza vântului la rafală va depăși temporar 70 – 80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi ploi și lapovițe, moderate cantitativ și izolat se va depune polei.

Totodată, se află sub cod galben de viscol județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.

Astfel, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și jumătatea nordică a Moldovei va ninge, dar viteza vântului la rafală va fi de până la 45 – 50 km/h.

Găsiți zilnic informații despre vreme direct pe Facebook la pagina Prognoza Meteo >>>

VREMEA. UPDATE 20:45 La această oră, circulația este întreruptă pe DN 1B (Mizil – Buzău), DN 1D (Albești – Urziceni), DN 2 (Afumați – Focsani), DN 21 (Călărași – Slobozia), DN 21A (Bărăganu – Țăndărei), DN 22 (Râmnicu Sărat – Brăila), DN 22A (Ciucurova-Hărșova), DN 22D (Horia – Atmagea ), DN 22E (Gărvan -I.C. Brătianu), DN 23 (Olăneasca – Brăila), DN 23A (Gologanu – Ciorăști), DN 23B (Măicănești – Ciorăști), DN 24D (Vârlezi – intersecție cu DN 26, județul Galați), DN 2A (Urziceni – Slobozia), DN 2B (Buzău – Rosetti), DN 2C (Costești – Slobozia), DN 2N (Bogza – Căiata – Dumbrăveni), DN 3 (Fundulea – Călărași), DN 31 (Călărași – Oltenița), DN 4 (Centura București – Oltenița), DN 5 (Centura București – Giurgiu), DN 67C (Novaci – Rânca), DN 7 (Pitești- Râmnicu Vâlcea) și DN CB (Bragadiru – Jilava).

VREMEA. UPDATE 20:00 Pe Autostrada A1 București-Pitești la km 52 au fost scoase din blocaj, până la această oră, 35 de vehicule, informează CNADNR. De asemenea, peste o sută de militari vor pleca pe autostrăzile A1 și A2 pentru a le duce oamenilor blocați pe acestea alimente, ceai cald și pături.

Conform MApN, două coloane de mașini, formate fiecare din peste 50 de militari și șapte autospeciale, vor pleca pe autostrăzile A1 și A2 pentru a transporta alimente, ceai cald, pături persoanelor aflate în dificultate.

De asemenea, peste 30 de militari și trei autocamioane acționează sâmbătă seară în zona localității Lehliu Gară pentru deblocarea autostrăzii A2.

VREMEA. UPDATE 19:30 Secretarul de stat pe probleme de ordine publică din MAI Florea Oprea a anunțat că, până la acest moment, sunt 22 de drumuri închise, 154 de persoane, blocate în autovehicule, în aeroporturi și porturi, au fost evacuate și 47 de comune și 71 de sate au rămas fără curent, din cauza viscolului.

Dintre cele 154 de persoane evacuate, 34 au avut nevoie de asistență medicală. În total, 123 de mașini au rămas blocate în trafic.

VREMEA. UPDATE 19:00 Din această seară camioanele și TIR-urile nu mai au voie să circule în zonele aflate sub cod portocaliu.

VREMEA. UPDATE 18:56 Purtătorul de cuvânt al Federației Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a declarat pentru MEDIAFAX că la această oră peste 20 de camioane sunt blocate pe A1 și A2, el spunând că la nivelul Ministerului Transporturilor „din nou e beznă”, iar CNADNR a updatat site-ul „la strigătul presei”

VREMEA. UPDATE 18:50 Membrii formației Vunk sunt blocați din cauza viscolului pe drumul care leagă orașele Pitești și Râmnicu Vâlcea, în zona Dealul Negru, de aproximativ patru ore, solistul trupei, Cornel Ilie, declarând, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că „este o coadă foarte mare de tiruri și mașini trase pe dreapta”.

VREMEA. UPDATE 18:20 Șeful ANM, Ion Sandu, a anunțat că în următoarea oră toate județele din sud-vestul României vor trece din cod portocaliu în cod galben, pentru că scade intensitatea vântului. Județele din sud-est vor rămâne sub avertizare cod portocaliu, intensitatea vântului va scădea de la 70 km/h, la 50 km/h, însă în cursul zilei de duminică va ninge mult mai mult în aceste zone.

„Pericolul de a emite cod roșu a scăzut. El va fi dat numai pentru zonele în care zăpada căzuta este de 15 cm pe oră” a mai spus Ion Sandu.

Potrivit acestuia zone din Dobrogea, Ialomița, Brăila vor rămâne și luni sub avertizare de cod.

VREMEA. UPDATE 18:10 De la sediul Ministerului de Interne, premierul Victor Ponta i-a sfătuit pe români să nu plece de acasă decât dacă au o urgență, adăugând că în teren, pentru deszăpezire acționează 6.000 de oameni cu 500 de utilaje. Ponta: „Mi se pare un semn de inconștiență, dacă nu este ceva urgent”

VREMEA. UPDATE 17:32 CNADNR informează că pe Autostrada A1 București-Pitești se lucrează la degajarea părții carosabile pe Calea II, urmând ca pană la lăsarea serii să fie finalizate toate operațiunile de salvare a celor blocați pe acest segment de drum. „Precizăm că la această operațiune de salvare participă și efective ale Armatei Române”, se arată în comunicatul CNADNR.
Unul dintre TAB-urile armatei trimise pentru deszăpezire pe autostrada A1 a rămas blocat, însă, în nămeți.

VREMEA. UPDATE 17:27 Cornel Ilie, solistul trupei VUNK, a rămas și el blocat în nămeți. El se îndrepta spre Râmnicu Vâlcea, unde urma să susțină un concert în această seară, potrivit Realitatea TV. Și Crin Antonescu a rămas blocat la Iași.

VREMEA. UPDATE 17:15 O femeie de 56 de ani, din localitatea vasluiană Frasinu, a fost găsită înghețată, sâmbătă, pe un câmp din apropierea satului, după ce a plecat spre casă, în cursul după-amiezii de vineri, de la locuința concubinului său, însă nu a mai ajuns la locuință din cauza vremii nefavorabile

VREMEA. UPDATE 17:00 Drumul DN71 Sinaia – Târgoviște a fost închis.

VREMEA. UPDATE 16:25 Un bărbat în vârstă de 52 de ani care lucra pe un utilaj de deszăpezire a murit, astăzi, în timpul intervenției pe DN 6, în județul Olt, a anunțat Florin Dascălu, consilier în cadrul Companiei Naționale de Drumuri. Potrivit acestuia, muncitorul ar fi făcut infarct. Mai multe detalii, aici.

VREMEA. UPDATE 15:40 La această oră, circulația este întreruptă pe DN 1B (Mizil – Buzău), DN 1D (Albești – Urziceni), DN 2 (Afumați – Focsani), DN 21 (Călărași – Slobozia), DN 22 (Râmnicu Sărat – Brăila), DN 23B (Măicănești – Ciorăști), DN 24D (Vârlezi – intersecție cu DN 26, județul Galați), DN 2B (Buzău – Rosetti), DN 2C (Costești – Padina), DN 2N (Bogza – Căiata – Dumbrăveni), DN 3 (Fundulea – Călărași), DN 31 (Călărași – Oltenița), DN 4 (Centura București – Oltenița), DN 5 (Centura București – Giurgiu), DN 67C (Novaci – Rânca) și DN 7 (Pitești- Râmnicu Vâlcea).

VREMEA. UPDATE 15:10 Drumul național 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea a fost complet blocat, după ce un TIR a derapat și a rămas blocat pe una dintre benzile drumului, autoritățile luând decizia blocării complete pentru a putea scoate TIR-ul de pe carosabil.

VREMEA. UPDATE 15:00 Prefecții s-au întâlnit în videoconferință cu ministrul de Interne pe tema viscolului. La videoconferință au participat miniștrii Rovana Plumb (Mediu), Ramona Mănescu (Transporturi), secretarul de Stat Raed Arafat și șeful ANM, Ion Sandu. Gabriel Oprea a anunțat că „dacă e nevoie de tancuri, de taburi, vor fi puse la dispoziție”. Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor a anun’at c[ la ora 15:00 erau 19 trenuri anulate din cauza viscolului, iar alte 32 au întârzieri între 60 și 225 de minute. Aici aveți, pe larg, toată situația și măsurile anunțate de autorități.

VREMEA. UPDATE 14:40 Potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), din cauza condițiilor meteo nefavorabile, până la ora 13.00 au fost anulate cursele Lufthansa 1656/1657 și 1650/1651 Munchen – București – Munchen, 1422/1423 Frankfurt – București – Frankfurt, cursa Alitalia 494/495 Roma – București – Roma și cursa Austrian Airlines 783/784 Viena – București – Viena.

Este vorba despre cinci avioane care nu au mai decolat din orașele din străinătate, fiind astfel anulate și zborurile înapoi, de la București, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanții CNAB.

Pe Aeroportul Henri Coandă, se înregistrează întârzieri la decolare determinate de necesitatea degivrării aeronavelor și de operațiunile de handling la sol îngreunate de vreme, care ajung punctual și la o oră.

Mediafax Foto: Răzvan Lupica

VREMEA. UPDATE 14:30 Un echipaj medical SAJ Dâmbovița a luat-o pe jos pentru a ajunge la o femeie rănită în carambolul produs în urmă cu două ore pe A1.

Accidentul în lanț produs, sâmbătă, pe autostrada București – Pitești, la kilometrul 52 a făcut victime colaterale, în condițiile în care o femeie aflată într-o mașină care circula pe sensul de mers către Pitești și care a oprit în siguranță în coloană, a coborât din autovehicul pentru a vedea ce se întâmplă în fața sa, moment în care a fost acroșată de alt autoturism, au declarat reprezentanți ai Comandamentului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, citați de corespondentul MEDIAFAX.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Dâmbovița, format din ambulanțier și o asistentă medicală, a plecat către locul în care se află femeia accidentată și care, din primele informații, nu este rănită grav, dar autospeciala medicală nu a mai putut înainta, motiv pentru care asistenta medicală a pornit pe jos către femeia rănită.

Captură foto accidentul de pe A1

VREMEA. UPDATE 14:20 Începând cu ora 14:15, din cauza viscolului, circulația rutieră este închisă pe DN 1B, între Mizil și Buzău.

VREMEA. UPDATE 14:15 Alte două drumuri naționale s-au închis la ora 14:00. Este vorba de DN 3 (Lehliu – Calărași) între km 50 și km 112 și DN 21 (Călărași – Slobozia) între km 90 și km 130. Rutele ocolitoare recomandate pentru aceste drumuri naționale sunt:
– Pentru DN 3: DN 3A Lehliu-Fetești; DN 3B Călărași – Fetești.
– Pentru DN 21: DN 2A Urziceni – Constanța și DN 3B Călărași-Fetești.

VREMEA. UPDATE 13:45 În intervalul orar 14:00 – 17:00 circulația rutieră va fi închisă, din cauza viscolului, pe DN 7 între localitățile Pitești și Râmnicu Vâlcea.

VREMEA. UPDATE 13:55 Încă un drum național, al nouălea, a fost închis în urmă cu puțin timp: DN 24D (Varlezi – Intersecție cu DN 26), în județul Galați, din cauza viscolului.

VREMEA. UPDATE 13:50 CFR Călători informează că trenurile circulă cu 50 de kilometri pe oră pe tronsoanele București – Ploiești și București – Fetești, din cauza ninsorii viscolite, iar în Gara de Nord intră la un interval de 30 – 40 de minute, față de șase minute în mod normal, fiind necesară deszăpezirea macazurilor pentru fiecare tren.

VREMEA. UPDATE 13:35 Gabriel Ispas, secretar de stat în cadrul ministerului Educației, a declarat pentru gândul că școlile din județele din sudul și sud-estul țării, aflate sub avertizare cod portocaliu de viscol și ninsori, ar putea fi închise în perioada următoare.

VREMEA. UPDATE 13:30 Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sîrbescu, a declarat pentru Mediafax că sunt blocate DJ 214 A între localitățile Caragele – Rușețu, DJ 220 între localitățile Poșta Câlnău – Boboc Gară, DJ 203G între localitățile Costești – Stâlpu, DJ 102 H între DE 85 și localitatea Amaru blocat în zona Pitulicea, DJ 203 C între DE85 și localitatea Florica, DJ 205B între localitățile Săhăteni – Năeni, DJ 203K între localitățile Vadu Pașii – Săgeata și DJ 103R între DN 1 și localitatea Vintileanca, în timp ce închis preventiv este DJ 203 D Buzău-Smeeni-Scutelnici

VREMEA. UPDATE 13:20 Un carambol a avut loc și pe autostrada A1, în zona kilometrului 56, cel puțin opt autoturisme și două tiruri fiind lovite . De asemenea, cinci persone sunt blocaate la această oră pe A2.

VREMEA. UPDATE 13:00 Ion Sandu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a declarat, la B1 TV, că vom avea maximum o lună de iarnă, iar fenomenele meteorologice actuale vor ajuta culturile agricole din sudul țării, unde sunt probleme în ceea ce privește rezerva de umiditate din sol, iar stratul de zăpadă le va proteja de temperaturile foarte scăzute. Întreaga prognoză meteo anunțată de Ion Sandu o găsiți aici.

Mediafax Foto: Ciprian Sterian

VREMEA. UPDATE 12:45 De la ora 12:30, a fost închis pe ambele sensuri încă un sector de pe autostrada A2: Drajna – Fetești. Rutele ocolitoare recomandate sunt București – DN 3 – Lehliu – DN 3A – Drajna și, respectiv, Drajna – DN 3A – Lehliu – DN 3 – București.

VREMEA. UPDATE 12:30 După ce A 2 a fost din nou parțial închisă, măsura se extinde pentru celelalte două autostrăzi din România. De la 12.30 circulația rutieră va fi închisă pe autostrăzile A1 București – Pitești și A3 București – Ploiești. Rutele ocolitoare recomandate sunt:
-Pentru A1 București – Pitești: DN7 (București – Titu – Găiești -Pitești);
-Pentru A3 București – Ploiești: DN 1 (București – Ploiești).

VREMEA. UPDATE 12:25 Din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost închis și DN 1D (Albești – Urziceni). De asemenea, din cauza viscolului puternic si a vizibilitatii aproape zero drumurile județtene DJ 200, porțiunea Stefănești-Dascălu și DJ 101 B, porțiunea Lipia -Nuci, au fost temporar închise. Ca alternativă pentru DJ 200, polițiștii ilfoveni recomandă drumul județean DJ 101 Balotețti-Moara Vlăsiei-Grădiștea, iar pentru DJ 101 B drumul județean DJ 101 C-Lipia-Grădiștea.

VREMEA. UPDATE 12:20 Începând cu ora 12.00 pe DN71 Sinaia – Moroieni (județul Prahova), a fost impusă restricție de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, aproximativ 20 de autovehicule s-au ciocnit, pe firul 2 al autostrăzii A2, între Constanța și București, în accident o persoană fiind rănită și rămânând încarcerată în mașină, echipaje ale ISU și Ambulanței intervenind la fața locului. Mai multe detalii, aici!

VREMEA. UPDATE 12:05 Încă un sector de drum național, cel de pe DN 2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni din județul Vrancea a fost închis de la ora 12.00.

Mediafax Foto: Ciprian Sterian

VREMEA. UPDATE 11:55 La o oră după ce a redeschis traficul pe A2, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că autostrada se închide din nou. Astfel, de la ora 11.30 circulația rutieră pe A2 va fi închisă pe sectorul de drum București – Drajna în ambele sensuri de deplasare. Pentru cei plecați deja la drum, rutele ocolitoare recomandate sunt: București – DN 3 – Lehliu – DN 3A – Drajna și Drajna – DN 3A – Lehliu – DN 3 – București.

VREMEA. UPDATE 11:50 DN2/ E85, pe porțiunea de drum cuprinsă între orașele Urziceni și Focșani se închide începând cu ora 12.00, din aceeași cauză a condițiilor meteo nefavorabile și a vizibilității reduse, anunță CNADNR.

VREMEA. UPDATE 11:50 Viscolul și zăpada creează probleme și pe DN1A (București – Săcele), în zona Izvoarele – Cheia la această oră mai multe TIR-uri sunt blocate.

VREMEA. UPDATE 11:15 Compania Națională de Drumuri informează că a fost închis traficul și pe DN2B (Buzău – Rosseti), din cauza vizibilității reduse.

VREMEA. UPDATE 11:10 Ninsoarea și viscolul creează probleme și pe calea ferată. Trei trenuri de călători care circulau între București Obor și Constanța, respectiv între București Obor și Fetești, au fost anulate, din cauza viscolului, fiind introduse totodată limitări de viteză de 50 km/h pe unele sectoare de cale ferată. De asemenea, alte trenuri înregistrează întârzieri. Detalii, aici.

VREMEA. UPDATE 10:40 Din cauza viscolului, începând cu ora 10.00, traficul a fost închis pe DN23B (Măicanești-Ciorăști) și pe DN 2C între Costești (intersecție cu DN2) și Padina (limita judeșului Iaolomița).

VREMEA. UPDATE 10:30 De la ora 10.00, anunță Compania Națională de Drumuri, circulația pe A1 s-a redeschis pentru toate categoriile de autovehicule, păstrându-se însă avertismentul de a respecta indicațiile și restricțiile Poliției Rutiere.

Totodată, începând cu ora 10.30 se deschide circulației A2, București-Constanța, sub aceleași rezerve. Aici, traficul a fost deviat de la ora 9.00, drumul fiind închis între Lehliu și Drajna după producerea unui accident rutier. Pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de trafic, un microbuz s-a răsturnat în șanț la kilometrul 71.

Găsiți zilnic informații despre trafic direct pe Facebook pe pagina Infotrafic >>>

VREMEA. UPDATE 10:25 Potrivit CNADNR, la această oră mai sunt închise drumurile DN 22 (Ramnicu Sărat – Brăila) și DN 67C (Novaci – Ranca/GJ). Pe DN 22, drumarii încă nu pot acționa din cauza intensității viscolului.

Mediafax Foto: Ciprian Sterian

VREMEA. UPDATE 10:20 Mai multe zboruri de pe Aeroportul „Henri Coandă” București (AIHCB) din Otopeni au fost anulate sau amânate, întârzierile fiind și de peste 45 de minute, potrivit site-ului aeroportului.

Două zboruri către Munich și Frankfurt, programate la 6.45, respectiv 6.50, au fost anulate, în timp ce zboruri spre Istanbul și Londra au întârzieri de peste 45 de minute.

Alte zboruri au întârzieri la decolare de 30 – 45 de minute, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor. La sosiri au fost înregistrate puține întârzieri, de maxim jumătate de oră.

Atât pe Aeroportul Otopeni, cât și pe Băneasa, sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene, informează Compania Națională Aeroporturi București.

VREMEA. UPDATE 10:10 Un microbuz cu 16 persoane rămas înzăpezit în Vâlcea, scos de angajații de la Drumuri

VREMEA. UPDATE 10:00 Circulația pe autostrada A1 București – Pitești a fost închisă din cauza condițiilor meteo, vizibilitatea fiind redusă la sub 20 de metri. Mai multe detalii, aici.

VREMEA. În același interval, este cod galben de viscol în Constanța, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui și Iași.

În sudul Transilvaniei și centrul Moldovei va ninge, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60 – 70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

VREMEA. Sâmbătă continua răcirea vremii și va ninge în toată țara. Până mâine seară, la ora 18:00, Capitala și 18 județe se află sub avertizare cod portocaliu.

Astăzi, vor cădea ninsori abundete în cea mai mare parte a Olteniei, pe unde stratul de zăpadă poate depăși 30 – 40 de centimetri, vântul va sufla cu peste 70 km/h și va viscoli ninsoarea. Astăzi și la noapte viscolul se va intensifica și în zona Munteniei, pe unde se anunță ninsori abundente și rafale de vânt de peste 75 -80 km/h. În județele atenționate cu cod galben va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va depăși 60 -70 km/h și va viscoli ninsoarea.

VREMEA. Municipiul București și județele aflate de astăzi, de la ora 18.00, sub cod portocaliu de viscol și ninsoare riscă să intre chiar sub avertizare de cod roșu, dacă stratul de zapădă va depăși 50 de centimetri. Ipoteza a fost avansată, vineri, de Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la comandamentul de iarnă convocat astăzi la Palatul Victoria.

„Nu excludem ca dacă se vor depăși 50 de centimetri de zăpadă să apară și coduri roșii”, i-a anunțat vineri Sandu pe premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, cel care conduce comandamentul, cât și pe prefecți, convocați la videoconferință.

„Nu e viscolul care se anunță înspăimântător, dar e foarte lung”, a preconizat Sandu.

În județele în care s-a emis avertizare cod portocaliu se va forma câte un comandament de situații de urgență, condus de prefect. La sugestia lui Ponta, Oprea ar urma să facă la rândul său un tur de week-end al acestor județe.

VREMEA. Prognoza meteo care a alertat Guvernul

Bucureștiul și zece județe din sudul țării au intrat, vineri, ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, alte 16 județe fiind avertizate cu cod galben.

VREMEA – COD PORTOCALIU. În prima parte a intervalului ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Vâlcea), unde stratul de zăpadă va depăși local 30…40 cm, iar vântul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada. În cursul zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în județele Giurgiu, Călarași, Ialomița, Buzău, Brăila și Ilfov, inclusiv municipiul București, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75. ..80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

VREMEA – COD GALBEN. În intervalul menționat, vremea se va înrăutăți. În sudul și estul țării va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. Vitezele vor depăși la rafală 60…70 km/h în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură, zone în care și stratul de zăpadă va fi consistent. Vor fi precipitații mixte și se va depune polei local în Dobrogea, iar în prima parte a intervalului și în Banat, sudul Olteniei și al Munteniei. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore.În restul teritoriului ninsorile vor fi în general slabe.

Vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților mai ales în estul și sud-estul țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Talia lui Kim Kardashian a șocat internetul în ținuta de la Met Gala 2024
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum va fi vremea în luna mai: Temperaturi peste medie și precipitații variabile
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
(P) Importanța Pavelelor de Cauciuc: O Alegere Durabilă și Versatilă pentru Diverse Aplicații