VREMEA. Vremea se menține instabilă. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Publicat: 02/05/2019, 08:04
ÎN BUCUREȘTI

La noapte, cerul va fi temporar noros și trecãtor vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 7…9 grade.

Joi

Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, iar pe parcursul zilei trecãtor vor fi condiții pentru ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Vineri

Vremea va deveni caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Sâmbătă

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza și seara când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 10…12 grade.

ÎN ȚARĂ

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și îndeosebi în primele ore, averse și posibil descãrcãri electrice, pe arii restrânse mai ales în sud-estul țãrii și la munte. La altitudini de peste 1800 m, trecãtor vor mai fi posibile și precipitații slabe sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, doar pe suprafețe mici cu intensificãri, în special în zona montanã înaltã a Carpaților Meridionali și de Curburã, unde la rafalã se pot depãși viteze de 70…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei și 11 grade pe litoral.

Joi

Vremea va fi ușor instabilã, iar valorile termice vor fi în creștere ușoarã fațã de ziua precedentã devenind apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade. Cerul va fi temporar noros și mai ales dupã-amiaza și seara, local, îndeosebi în jumãtatea vesticã a țãrii, se vor semnala averse însoțite de descãrcãri electrice. La munte, în general la altitudini de peste 2000 m, trecãtor vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul țãrii, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Vineri

Valorile termice vor continua sã creascã ușor, astfel încât vremea va deveni caldã în sud și sud-est și apropiatã de normalul termic în restul țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice, cu precãdere în cursul dupã-amiezii și al nopții, local în vest, nord, centru și la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri ziua în regiunile vestice și nord-vestice și parțial în cele centrale, precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, valorile mai ridicate fiind în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade.

Sâmbătă

Vremea va fi instabilã, iar regimul termic caracterizat de valori ușor mai ridicate decât cele specifice datei în sud-est și apropiate de acestea în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice în a doua parte a zilei și în orele serii local în zonele de deal și munte și pe arii mai restrânse în restul țãrii, cu o probabilitate mai mare în nord, nord-vest și în centru. Noaptea, manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala local în regiunile din jumãtatea vesticã a teritoriului și pe spații mai mici în restul zonelor. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte și în sud-est, dar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și în sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...