Zece italieni, cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. ARSENALUL DIN CAMERA DE HOTEL

Zece italieni, cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. ARSENALUL DIN CAMERA DE HOTEL
Publicat: 23/10/2012, 10:32
Actualizat: 02/02/2019, 00:40

Alți zece cetățeni italieni veniți la vânătoare în România sunt cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic, polițiștii descoperind la hotelul din stațiunea Eforie Sud unde aceștia erau cazați mai multe arme de vânătoare și aproximativ 2.000 de cartușe.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor din Negru Vodă, au făcut, luni, percheziții la un hotel din Eforie Sud unde erau cazați mai mulți cetățeni italieni suspectați că vânau ilegal în România și dețineau arme și muniție fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

La hotelul din Eforie au fost descoperite 15 arme de vânătoare, aproximativ 2.000 de cartușe și peste 180 de ciocârlii capturate în timpul partidelor de vânătoare.

Pe parcursul verificărilor s-a stabilit că cetățenii italieni aveau autorizații de vânătoare pentru specia ciocârlie pe un fond de vânătoare din localitatea Cotu Văii, aparținând AVPS București, iar armele erau închiriate de la două societăți comerciale din Arad și Tulcea.

Cei zece cetățeni italieni sunt cercetați în prezent pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Alți 20 de cetățeni italieni veniți să vâneze în România au fost ridicați de către anchetatori în urmă cu două săptămâni, în urma unor percheziții făcute în cele două hoteluri din zona Cernavodă unde erau cazați. În camerele lor de hotel au fost găsite 30 de arme de vânătoare, aproximativ 9.000 de cartușe, dar și peste 1.000 de păsări vânate și ținute la congelator.

În acest caz au fost arestate preventiv nouă persoane – trei italieni și șase români, între aceștia fiind și șeful Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AJVPS) Constanța, Dănuț-Vasile Miron, și Luigi Sgobba, cetățeanul italian care organiza partidele de vântoare pentru compatrioții săi, în schimbul a câte 1.500 de euro pentru un astfel de sejur. Ultimul grup adus de acesta în România a sosit în țară în 2 octombrie, cei 20 de italieni fiind cazați în două hoteluri din zona Cernavodă.

Ulterior, magistrații Tribunalului Constanța au admis recursul formulat de cei nouă inculpați și au decis cercetarea lor în libertate, cu interdicția de a părăsi țara.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, italienii păstrau muniția și armele în condiții de insecuritate totală, în camerele de hotel și în portbagajul mașinilor aflate în parcarea hotelului.

Astfel, la unul dintre hoteluri au fost găsite nouă arme, 4.311 cartușe și 308 păsări vânate și ținute la congelator. Tot în acest hotel au mai fost găsite 1.000 de cartușe goale, care fuseseră trase anterior, adunate din fondul de vânătoare. În celălalt hotel din Cernavodă unde erau cazați italienii au fost găsite 21 de arme de vânătoare, 4.600 de cartușe și alte 798 de păsări vânate și ținute, de asemenea, la congelator.

„Din cercetările desfășurate până în acest moment au reieșit indicii și date că inculpații, speculând oportunitățile legale și folosind abil breșele sistemului de control al activității de vânătoare, au organizat, cu sprijinul unor persoane din cadrul AJVPS Constanța, în mod ilegal, partide de vânătoare pentru cetățeni italieni, încălcând prevederile regimului armelor și al munițiilor și aducând un grav prejudiciu fondului cinegetic național”, se arată în rechizitoriul procurorilor constănțeni.

De altfel, după reținerea șefului AJVPS Constanța, Dănuț-Vasile Miron, procurorul de caz Teodor Niță a precizat că acesta nu a făcut în ultimii ani nicio înregistrare în registrul armelor de foc, astfel că nu se poate spune ce și cum s-a vânat pe teritoriul județului.

„Din 2005 nu s-a înregistrat nimic în registrul armelor aferent județului Constanța. În momentul de față nu se știe câte arme s-au folosit, câte cartușe s-au folosit, de către cine, pe tot teritoriul județului Constanța, pe durata ultimilor șase ani, deoarece șeful AJVPS Constanța nu a completat nicio jumătate de pagină din aceste registre obligatorii”, preciza Teodor Niță.

Anchetatorii au stabilit însă că în perioada 8 – 10 octombrie Miron a distribuit ilegal, fără a face mențiunile în evidențele obligatorii, un număr de 18.000 de cartușe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”