ZECI DE PERCHEZIȚII, pentru destructurarea unei rețele de hoți de produse petroliere din două conducte OMV. Printre suspecți sunt și POLIȚIȘTI

ZECI DE PERCHEZIȚII, pentru destructurarea unei rețele de hoți de produse petroliere din două conducte OMV. Printre suspecți sunt și POLIȚIȘTI
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 14/05/2012, 16:17

Un număr de 56 de percheziții au loc, joi dimineață, în județele Argeș și Vâlcea, fiind vizate 153 de persoane suspectate că furau produse petroliere, între suspecți fiind și cinci subofițeri de la posturile de poliție rurală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate sustrăgeau produse petroliere din conducte din județele Argeș și Vâlcea, iar polițiștii îi lăsau să fure, primind în schimb bani.

Prejudiciul în acest caz este estimat la un milion de lei.

Conform surselor citate, există 73 de mandate de aducere, iar suspecții, care urmează să fie duși la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, sunt acuzați de furt, furt calificat, tăinuire, dare și luare de mită.

La descinderi participă șase procurori argeșeni, însoțiți de 300 de polițiști și 100 de jandarmi, operațiunea fiind realizată cu ajutorul structurilor DGA și DGIPI, care au monitorizat rețeaua timp de un an.

Perchezițiile au loc în Argeș, în localități precum Merișani, Corbi, Curtea de Argeș, precum și într-o localitate din județul Vâlcea.

UPDATE: Gruparea vizată de percheziții sustrăgea produse petroliere din conductele OMV Petrom

Membrii grupării vizate de perchezițiile care au loc, joi dimineață, în județele Argeș și Vâlcea au sustras, timp de opt luni, cantități importante de produse petroliere din conductele magistrale ale OMV Petrom din localitățile Merișani și Drăganu, afirmă reprezentanții Poliției Argeș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Argeș, agent Mădălina Bălănescu, în acest dosar au loc 58 de percheziții la 151 de persoane învinuite pentru furt calificat, luare și dare de mită, favorizarea infractorului și tăinuire, fiind vorba despre un grup infracțional care era supravegheat de Poliție și DGA.

„Între suspecți sunt și cinci agenți de poliție de la IPJ Argeș, acuzați de fapte de corupție. În urma anchetei s-a stabilit că în perioada august 2011- aprilie 2012 membrii grupului au sustras din conductele magistrale ale OMV Petrom din Merișani și Drăganu importante cantități de produse petroliere pe care le-au valorificat în județele Argeș, Vâlcea și Dambovița. Prejudiciul este de un milion de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș.

Conform anchetatorilor, există 73 de mandate de aducere, suspecții urmând să fie duși la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

La descinderi participă șase procurori, însoțiți de 300 de polițiști și 100 de jandarmi, operațiunea fiind realizată cu ajutorul structurilor DGA și DGIPI, care au monitorizat rețeaua timp de un an.

Potrivit anchetatorilor, cei cinci polițiști vizați în acest caz sunt suspectați că tăinuiau furturile, primind în schimb sume de bani.

UPDATE 2: Un viceprimar din Argeș, printre cumpărătorii de combustibil furat din conductele OMV Petrom

Cei cinci angajați ai MAI implicați în cazul grupării suspectate de furturi de produse petroliere din conductele OMV Petrom lucrează la Secția de Poliție Rurală Bascov, iar printre cumpărători se numără și viceprimarul comunei argeșene Slobozia, care a achiziționat 200 de litri de motorină.

Potrivit anchetatorilor, viceprimarul din Slobozia a recunoscut că a cumpărat combustibil de la persoane implicate în acest caz.

Cei cinci polițiști sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni, printre care tăinuire, favorizarea infractorului și luare de mită.

Până în prezent, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a fost adusă cea mai mare parte din cele 151 de persoane învinuite în acest caz, între care și cei cinci polițiști.

La audieri a fost adus și viceprimarul comunei argeșene Slobozia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine