Zelenski, răspuns lui Lavrov: Moscova a uitat sau nu a învăţat deloc lecţiile celui de-al doilea război mondial / Lavrov, despre originea lui Zelenski: „Și Hitler avea sânge evreiesc”

Zelenski, răspuns lui Lavrov: Moscova a uitat sau nu a învăţat deloc lecţiile celui de-al doilea război mondial / Lavrov, despre originea lui Zelenski: „Și Hitler avea sânge evreiesc”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03/05/2022, 09:25
Actualizat: 03/05/2022, 10:50

Preşedintele Volodimir Zelenski a atras atenția luni că declaraţia ministrului rus de externe Serghei Lavrov, conform căreia liderul nazist Adolf Hitler avea origini evreieşti, arată că Moscova a uitat sau nu a învăţat deloc lecţiile celui de-al doilea război mondial.

„Nu am cuvinte… Nimeni nu a auzit vreo dezminţire sau vreo justificare de la Moscova. Tot ce avem de acolo este linişte….asta înseamnă că liderii ruşi au uitat toate lecţiile celui de-al doilea război mondial”, a spus Zelenski, care este evreu, în mesajul video transmis luni seara. „Sau poate că nu au învăţat niciodată acele lecţii”, a adăugat preşedintele Ucrainei, scrie ndtv.com, care citează Reuters.

Amintim că Serghei Lavrov a declarat duminică, într-un interviu acordat unei televiziuni italiene, că originea evreiască a președintelui Ucrainei „nu neagă existența nazismului în Ucraina, fiindcă şi Hitler avea sânge evreiesc”. El a continuat discursul halucinant spunând că „unii dintre cei mai răi antisemiţi sunt chiar evreii”.

În urma acestor comentarii, Ministerul de Externe israelian l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Israel, Anatoli Viktorov, la o întâlnire să clarifice declarațiile lui Lavrov.

De asemenea, ministrul israelian de externe Yair Lapid a spus că declarațiile ministrului rus de externe sunt „impardonabile, scandaloase şi o greşeală istorică teribilă”.

„Evreii nu s-au ucis între ei în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este să-i acuzi pe evrei înşişi de antisemitism”, a mai spus Lapid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase