Ziua Aviaţiei Române | Klaus Iohannis: Prilejul de a-i onora pe toţi aviatorii care şi-au pus viaţa în slujba patriei

Redactor:
Alisa Ioana

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, luni, un mesaj de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, spunând că este „un prilej de a-i onora, cu recunoştinţă şi preţuire, pe toţi aviatorii care, de-a lungul istoriei noastre, şi-au pus viaţa în slujba patriei.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sărbătorită împreună cu cea a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, un erou al credinţei şi al virtuţii, este prilejul de a-i onora, cu recunoştinţă şi preţuire, pe toţi aviatorii care, de-a lungul istoriei noastre, şi-au pus viaţa în slujba patriei, cu dăruire, patriotism şi abnegaţie. În această zi, rememorăm, totodată, şi contribuţia generaţiilor de constructori de aeronave, oameni de ştiinţă care, prin creativitate, inteligenţă şi pasiune, au dus aeronautica românească la nivelul ţărilor cu tradiţie şi performanţe remarcabile în acest domeniu”, a transmis, în mesajul său, de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că sunt celebraţi şi pe cei care lucrează în domeniul aviaţiei civile, atât cea de transport, cât şi cea utilitară şi sportivă

„Fiecare, în domeniul său, îşi aduce contribuţia la dezvoltarea economiei ţării noastre şi la progresul sportului aviatic”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele României a spus, în mesajul său, că, în prezent, Forţele Aeriene ale României, cu o vechime de aproape 130 de ani, sunt compuse din structuri moderne, aflate în plin proces de consolidare a capacităţii operaţionale, ca urmare a creşterii cheltuielilor pentru Apărare până la 2% din PIB şi a introducerii în dotare a noi tipuri de aeronave şi tehnică, mult mai performante.

„Forţele Aeriene Române desfăşoară misiuni esenţiale, de apărare a integrităţii spaţiului aerian naţional şi a celui NATO din zona de responsabilitate. Această categorie modernă de forţe ale armatei are un rol important în consolidarea posturii de apărare a României, îndeplinind misiuni complexe pentru apărarea spaţiului aerian al ţării noastre, efectuarea misiunilor de transport aerian, precum şi cooperarea cu state aliate în cadrul misiunilor de pace şi de reconstrucţie post conflict. În actualul context generat de pandemia de COVID-19, parte din aceste structuri au executat misiuni importante, în prima linie, alături de alte forţe şi mijloace specializate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Transportul aerian al persoanelor suspecte sau infectate cu noul coronavirus

Acesta a salutat participarea la executarea misiunilor de transport aerian al persoanelor suspecte sau infectate cu noul coronavirus şi al personalului medical, a misiunilor de repatriere a cetăţenilor români din zone afectate de pandemie, precum şi a misiunilor de transport de materiale sanitare, tehnică şi aparatură medicală, atât de necesare pentru protecţia populaţiei.

„Vă felicit pentru performanţele şi realizările profesionale. Aţi transformat zborul şi apărarea spaţiului aerian al României într-o adevărată profesiune de credinţă. Vă urez ca spiritul de sacrificiu, patriotismul şi dorinţa de autodepăşire care vă caracterizează să vă ghideze şi în viitor în îndeplinirea misiunilor dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate, succes şi cer senin! La mulţi ani aviatorilor noştri! La mulţi ani forţelor noastre aeriene!”, le-a urat preşedintele Klaus Iohannis aviatorilor români.

ŞOC! 3 fotbalişti de naţională au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Trucul prin care Sergiu Călărețul l-a păcălit pe Cătălin Moroșanu. Prima reacție venită de la...
„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome. Cum funcționează. VIDEO
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Incredibil! Cât costă, de fapt, o oră suplimentară muncită de polițiștii locali
Acest model a mâncat un pretzel, iar la scurt timp după aceea a ajuns la...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
×
Inchide