Ziua Aviaţiei Române | Klaus Iohannis: Prilejul de a-i onora pe toţi aviatorii care şi-au pus viaţa în slujba patriei

Redactor:
Alisa Ioana

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, luni, un mesaj de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, spunând că este „un prilej de a-i onora, cu recunoştinţă şi preţuire, pe toţi aviatorii care, de-a lungul istoriei noastre, şi-au pus viaţa în slujba patriei.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sărbătorită împreună cu cea a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, un erou al credinţei şi al virtuţii, este prilejul de a-i onora, cu recunoştinţă şi preţuire, pe toţi aviatorii care, de-a lungul istoriei noastre, şi-au pus viaţa în slujba patriei, cu dăruire, patriotism şi abnegaţie. În această zi, rememorăm, totodată, şi contribuţia generaţiilor de constructori de aeronave, oameni de ştiinţă care, prin creativitate, inteligenţă şi pasiune, au dus aeronautica românească la nivelul ţărilor cu tradiţie şi performanţe remarcabile în acest domeniu”, a transmis, în mesajul său, de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că sunt celebraţi şi pe cei care lucrează în domeniul aviaţiei civile, atât cea de transport, cât şi cea utilitară şi sportivă

„Fiecare, în domeniul său, îşi aduce contribuţia la dezvoltarea economiei ţării noastre şi la progresul sportului aviatic”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele României a spus, în mesajul său, că, în prezent, Forţele Aeriene ale României, cu o vechime de aproape 130 de ani, sunt compuse din structuri moderne, aflate în plin proces de consolidare a capacităţii operaţionale, ca urmare a creşterii cheltuielilor pentru Apărare până la 2% din PIB şi a introducerii în dotare a noi tipuri de aeronave şi tehnică, mult mai performante.

„Forţele Aeriene Române desfăşoară misiuni esenţiale, de apărare a integrităţii spaţiului aerian naţional şi a celui NATO din zona de responsabilitate. Această categorie modernă de forţe ale armatei are un rol important în consolidarea posturii de apărare a României, îndeplinind misiuni complexe pentru apărarea spaţiului aerian al ţării noastre, efectuarea misiunilor de transport aerian, precum şi cooperarea cu state aliate în cadrul misiunilor de pace şi de reconstrucţie post conflict. În actualul context generat de pandemia de COVID-19, parte din aceste structuri au executat misiuni importante, în prima linie, alături de alte forţe şi mijloace specializate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Transportul aerian al persoanelor suspecte sau infectate cu noul coronavirus

Acesta a salutat participarea la executarea misiunilor de transport aerian al persoanelor suspecte sau infectate cu noul coronavirus şi al personalului medical, a misiunilor de repatriere a cetăţenilor români din zone afectate de pandemie, precum şi a misiunilor de transport de materiale sanitare, tehnică şi aparatură medicală, atât de necesare pentru protecţia populaţiei.

„Vă felicit pentru performanţele şi realizările profesionale. Aţi transformat zborul şi apărarea spaţiului aerian al României într-o adevărată profesiune de credinţă. Vă urez ca spiritul de sacrificiu, patriotismul şi dorinţa de autodepăşire care vă caracterizează să vă ghideze şi în viitor în îndeplinirea misiunilor dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate, succes şi cer senin! La mulţi ani aviatorilor noştri! La mulţi ani forţelor noastre aeriene!”, le-a urat preşedintele Klaus Iohannis aviatorilor români.

Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut...
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
FCSB – Argeș Pitești live video și live score! Vezi meciul gratuit. Probleme mari la...
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Culoarea care nu este prezentă pe niciun steag al vreunei țări. Care este explicația
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
FCSB vs Pitești este live video și live score, cum poți vedea meciul gratuit
Explozie la metrou: Călătorii au fost evacuaţi - VIDEO
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide