Ziua Națională – 1 Decembrie | Mesajele politicienilor străini | Secretarul de Stat al SUA: Aplaudăm eforturile de a construi o Românie liberă / Trump, mesaj pentru Iohannis: România e un aliat neprețuit pentru SUA

Redactor:
Politic
Ziua Națională – 1 Decembrie | Mesajele politicienilor străini | Secretarul de Stat al SUA: Aplaudăm eforturile de a construi o Românie liberă / Trump, mesaj pentru Iohannis: România e un aliat neprețuit pentru SUA
Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii și alți politicieni străini au transmis României mesaje cu ocazia Zilei Naționale.

Secretarul de Stat al SUA, mesaj pentru români: Aplaudăm eforturile de a construi o Românie liberă

Secretarul de Stat al SUA Michael Pompeo a transmis un mesaj românilor, duminică, cu ocazia Zilei Naționale, spunând că Guvernul SUA aplaudă eforturile susținute și sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă și democratică.

Michael Pompeo a făcut apel, în mesajul său, la relația de prietenie dintre SUA și România.

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, doresc să îi felicit pe toți românii în numele Guvernului Statelor Unite. Națiunile noastre sunt prietene, Aliate și partenere și mă bucur să văd că Parteneriatul nostru Strategic, relația noastră economică și legăturile interpersonale dintre noi devin mai puternice cu fiecare an. Prețuim profund contribuțiile României la misiunile NATO, precum și spiritul de conducere al țării dumneavoastră în ce privește securitatea regională și dezvoltare energetică”, a scris Pompeo.

Acesta a mai scris că Guverul SUA aplaudă eforturle și sacrificiile făcute de poporul român, care va aniversa luna aceasta, 30 de ani de la Revoluție.

„În cursul acestei luni vom aniversa 30 de ani de la Revoluția română din 1989. Aplaudăm eforturile susținute și sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică și mai prosperă”, a mai spus Secretarul de Stat al SUA Michael Pompeo.

 

Trump, mesaj pentru Iohannis cu ocazia Zilei Naționale: România e un aliat neprețuit pentru SUA

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a transmis lui Klaus Iohannis, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României. „Aș dori să subliniez că România este un aliat neprețuit atât pentru SUA, cât și pentru Alianța Nord-Atlantică”, se arată în mesajul lui Trump.

„Dragă domnule Președinte, În numele poporului american, vă felicit pe dumneavoastră și poporul român cu ocazia celei de-a 101 aniversări a Zilei Naționale a României pe 1 Decembrie. Cu această ocazie, aș dori să subliniez că România este un aliat neprețuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât și pentru Alianța Nord-Atlantică”, se arată în mesajul președintelui SUA, Donald Trump.

De asemenea, președintele Statelor Unite ale Americi a salutat angajamentul ferm al României în ceea ce privește partajarea responsabilităților și securitatea transatlantică.

„Ne dorim să construim în continuare pe fundamentul Parteneriatului nostru Strategic în următorii ani. Totodată, doresc să-mi exprim aprecierea pentru devotamentul României cu privire la consolidarea valorilor noastre comune ale democrației, statului de drept și economiei de piață libere. Vă rog să primiți cele mai bune urări cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale din acest an”, a adăugat Trump.

 

Ambasada Suediei la București a transmis, duminică, un mesaj amuzant, de Ziua Națională a României

„La multi ani, România! Ți-am luat un tort de la Ikea”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei din București.

Textul este însoțit de o fotografie în care apar ingredientele de bază ale unui tort, respectiv făină, ouă, lapte, unt, reprezentanții companiei făcând aluzie la produsele Ikea pe care clienții le asamblează de unii singuri.

 

Inchide