ZIUA PĂMÂNTULUI 2016. Google celebrează ZIUA PĂMÂNTULUI printr-un nou doodle

Publicat: 22/04/2016, 12:18

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016.În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, „Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată „semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016. Se desfășoară, în acest an, sub sloganul „Copaci pentru planetă”ceeat în scopul de a lărgi și diversifica miscarea mentru mediu, și a mobiliza cât mai eficient omenirea pentru construirea unui mediu sănătos și durabil, spun cei de la earthday.org

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 are ca obictiv începerea plantarii a 7,8 miliarde de copaci în următorii cinci ani, pentru a sărbători astfel cea de-a 50-a aniversare a Zilei Pământului. Tema „Copaci pentru Planetă” a fost aleasă deoarece arborii au o mare influență în lupta împotriva schimbărilor climatice prin absorbția de CO2 și de alte substanțe dăunătoare din aer. De asemenea copacii contracarează pierderea speciilor.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 este ziua în care este programată ceremonia de semnare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, la sediul ONU din New York, de către Statele Unite, China și alte aproximativ 120 de țări. Această semnare îndeplinește o cerința cheie pentru intrarea în vigoare a Acordul adoptat de către toate 196 părți la Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice, la COP21 la Paris, la 12 decembrie 2015. În cadrul acordului, toate țările au convenit să conlucreze pentru limitarea încălzirii globale cu plus 2 grade Celsius în raport cu epocă preindustrială, în caz contrar existând riscul unor schimbări climatice cu efecte ireversibile.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 este sărbătorită de Google printr-ul logo special. Compania a ales pentru a reprezenta Ziua Pământului un doodle cu cinci imagini care se schimbă la fiecare 15 minute. Fiecare dintre acestea celebrează Ziua Pământului prin reprezentarea unui animal și a unei biozone. Tundra și ursul polar, vulpea și pădurea, savana și elefantul, deșertul și broasca țestoasă și caracatița și recifurile de corali au fost alese de Google pentru a omagia ZIUA PĂMÂNTULUI 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee