Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje

Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje
Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje / Sursa foto: videohd
Publicat: 13/11/2022, 10:19
Actualizat: 13/11/2022, 10:22

România oferă o multitudine de zone pitorești, iar unele zone fac senzație pe site-urile destinate fotografilor profesioniști. Transalpina și Transfăgărășan sunt doar două dintre locațiile care au făcut țara noastră celebră. Dar mai sunt și alte șosele de-a dreptul spectaculoase.

Cheile Bicazului este un adevărat paradis pentru cei care caută recreere și odihnă. Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine care fac din regiune o zonă cu adevărat spectaculoasă.

Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje / Sursa foto: videohd
Uită de Transalpina și de Transfăgărășan! Aceasta este șoseaua din România cu cele mai frumoase peisaje / Sursa foto: videohd

Unde se află Cheie Bicazului

Cheile Bicazului se află în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul României în județele Neamț și Harghita. Regiunea este un adevărat monument al naturii, Cheile Bicazului incluse ariilor protejate de interes național.

Cheile Bicazului sunt împărțite pe sectoare: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului și Gâtul Iadului. Cea mai spectaculoasă porțiune a cheilor este de departe Gâtul Iadului. Având o lungime de 800 metri, Gâtul Iadului se află între Piatra Surducului și Peretele Bardosului. Cheile Bicazului se mândrește cu cele mai remarcabile trasee montane din Munții Carpați, datorită varietății rocilor întâlnite, atât ca formă, cât și ca alcătuire. Văzute din drona, drumurile șerpuite creează un peisaj inedit și unic, pe toată lungimea traseului, conform blog.videohd.ro.

Șoseaua din România supranumită „Drumul Comorilor”. E mai frumoasă decât Transfăgărășan și Transalpina, dar puțini știu de ea

România este plină de locuri extrem de frumoase, cu peiseje desprinse parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși, de care, de cele mai multe ori, nu a auzit multă lume. Unul dintre aceste locuri de poveste este și Transrarăul (DJ175B), șoseaua supranumită ”Drumul Comorilor”,  un drum montan care face legătura dintre Valea Bistriței și Valea Moldovei.

Drumul pornește din Pojorâta, urcă Munții Rarău până în apropiere de Pietrele Doamnei – Rarău și apoi coboară spre Valea Bistriței, până în localitatea Chiril. Acesta face legătura între drumul național DN17B și Masivul Rarău, iar după modernizarea terminată în 2014 a fost impusă restricția de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme și de autovehicule cu masa sub 3,5 tone, potrivit Wikipedia.

Ce vei putea găsi pe „Drumul Comorilor”

Dacă ai ajuns pe Transrarău, vei găsi cei mai frumoși 28 de km de drum montan pe care poți să îi parcurgi în România. Această porțiune de șosea montanp a fost botezată ”Drumul Comorilor”, făcând referire la peisajele care îți taie răsuflarea. Pe traseu vei descoperi o parte dintre comorile munților Rarău și Giumalău: peisaje încântătoare, Pietrele Doamnei, stâncile Adam și Eva, pârâul Izvorul Giumalău.

Există și o legendă legată de Pietrele Doamnei care spune că domnitorul Petru Rareș și-ar fi găsit în 1541 un loc în munții Rarău, în care și-ar fi adăpostit familia și o parte din avere. Fiind urmăriți de cotropitori, Doamna Elena, soția lui Petru Rareș, și fiul acestora s-au ascuns într-o peștera că să se roage, moment în care niște stânci s-ar fi desprins și ar fi căzut exact pe locul în care se află averea domnitorului, îngropandu-i (odată cu ea) și pe cotropitori, potrivit blog.travelminit.ro.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase