GÂNDUL LIVE. Jurnalistul și analistul politic, Ion M. Ioniță: „Dosarul Tel Drum e cheia ascensiunii lui Liviu Dragnea”

Redactor:
Maria Stoica
GÂNDUL LIVE. Jurnalistul și analistul politic, Ion M. Ioniță: „Dosarul Tel Drum e cheia ascensiunii lui Liviu Dragnea”
GÂNDUL LIVE. Jurnalistul și analistul politic, Ion M. Ioniță: „Dosarul Tel Drum e cheia ascensiunii lui Liviu Dragnea”

 Ion M. Ioniță, jurnalist și analist politic,  nu consideră că prin ieșirea publică a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, se aduc în spațiul public informații noi. În același timp, acesta și-a exprimat neîncrederea cu privire la afirmațiile făcute de Liviu Dragnea despre fostul vicepremier Vasile Dâncu: „Discutăm afirmațiile domnului Dragnea, nu spunem că și-au întâmplat. Nu le luăm drept fapte”, a declarat Ion M. Ioniță într-o intervenție telefonică la Gândul LIVE.

„Liviu Dragnea iese din tăcerea în care se afla nu din voința sa, ci pentru că așa s-a întâmplat în urma condamnării sale. Nu spune lucruri noi, nu vine cu mari dezvăluiri. În afara de aceste atacuri la adresa domnului Vasile Dâncu, pe care îl califică drept un prieten foarte apropiat. Domnul Dragnea ne mai spune că Vasile Dâncu îi certa pe cei de la SRI. Poziția domnului Dâncu era foarte importantă dacă își permitea să îi ia la trântă pe cei din SRI. De altfel, era și foarte bun prieten cu domnul Dragnea și îi dădea informații. Pe de o parte, era victima sistemului paralel, pe de o parte era puternic ancorat în statul paralel”, a declarat Ion M. Ioniță, vineri, la GÂNDUL LIVE.

„Discutăm afirmațiile domnului Dragnea, nu spunem că și-au întâmplat. Nu le luăm drept fapte. Conform spuselor sale, statul paralel care umbla si-l infunde pe el era în stânsă legatura cu domnul Dragnea. Coldea, pe care îl acuză că împreună cu Kovesi, principalii piloni ai statului paralel, îl suna să îi confirme că Kovesi se va răzbuna pe el pentru că e la Antena 3”, a adăugat analistul politic.

Dosarul Tel Drum-cheia ascunsiunii lui Liviu Dragnea

Jurnalistul a mai menționat că cheia ascensiunii fostului lider social-democrat este dosarul Tel Drum.

„Dosarul Tel Drum este un dosar extrem de greu. Dacă se ajunge în fază de finalizare a cercetărilor și se înaintează în instanță, lucrurile pot să devină extrem de periculoase pentru Liviu Dragnea. Acum are o condamnare, trei ani și șase luni, a executat deja o parte importantă. Dar dacă va fi vinovat în baza unei alte hotărâri judecătorești cu prejudicii mult mai mari cu acuzații de alt tip, care implică pedepse mai mari, situația poate deveni serioasă pentru domnul Dragnea. Și atunci trebuie să iasă înainte și să spună că  e o măsluire, că nu are nimic de-a face cu Tel Drum. Tel Drum e cheia ascensiunii lui Dragnea, în afaceri și politică. A fost scara rulantă pe Liviu Dragnea a folosit-o să aibă această fulminantă ascensiunie”, a mai spus jurnalistul.

Liviu Dragnea, adus la DNA

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a fost adus sub escortă în această dimineață la DNA pentru a fi audiat în dosarul ”Tel Drum”. GÂNDUL.RO are imagini în premieră cu celebrul politician, care acum execută în penitenciarul Rahova o pedeapsă cu închisoarea.

Postul de televiziune REALITATEA PLUS a difuzat, joi, un interviu exclusiv cu Liviu Dragnea, în care acesta a declarat că urmează să fie audiat la DNA: ”Mâine sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care – şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla”. (VEZI AICI DECLARAȚIILE INTEGRALE!)

Inchide