GÂNDUL NEWS. Primii pacienți COVID români în stare gravă au fost transferați în Ungaria pentru tratament

Publicat: 15/10/2021, 17:00

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Tragedie pe o șosea din apropiere de Rădăuți

Trei oameni au murit pe loc, iar o persoană a fost transportată la spital cu răni grave în urma unui accident stupid. În mașină erau patru persoane: doi localnici pe locurile din față, fără ca vreunul să poarte centura de siguranță și doi cetățeni ucraineni, care voiau să cumpere autoturismul. Pentru a le arăta potențialilor cumpărători că mașina este puternică, șoferul a condus cu viteză. A pierdut însă controlul volanului și au ajuns într-o rigolă. Cei doi suceveni au fost proiectați prin parbriz și au murit pe loc. Ucrainienii, în schimb, au rămas încarcerați. Unul a fost declarat decedat la sosirea medicilor, iar cel de-al doilea s-a stins din viață la spital.

Accident grav pe Valea Oltului

Doi oameni au fost răniți, iar unul dintre ei a rămas încarcerat, după ce două mașini s-au ciocnit. Mai multe echipaje de intervenție au ajuns la fața locului. Medicii au acordat primul ajutor răniților chiar pe asfalt înainte de a-i duce la spital. Polițiștii fac acum cercetări pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

A lovit un pieton și a fugit de la locul accidentului

Incidentul a avut loc în Capitală, pe Bulevardul Chișinău. În urma impactului, bărbatul a fost lovit la cap și i-au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului, apoi a fost transportat la spital pentru un examen neurologic amănunțit. Polițiștii caută însă vinovatul, care a părăsit locul accidentului.

Primii pacienți COVID români în stare gravă au fost transferați în Ungaria pentru tratament

Din nefericire, o bolnavă transportată cu ambulanța de la Timișoara spre Szeged n-a mai ajuns la destinație. Autospeciala s-a întors din drum, înainte să ajungă pe autostradă, după ce femeia intubată a intrat în stop cardio-respirator. România va transfera în Ungaria 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrețin.

Confruntare neobișnuită în stradă

Deși ne-am obișnuit ca pe străzile din Brașov să întâlnim urși, de această dată o vulpe s-a aventurat în căutare de hrană. Momentul a fost filmat de un locuitor care se afla în preajma sălbăticiunii, când se îndrepta spre tomberoane. Numai că teritoriul era deja sub stăpânirea unei… pisici. Războinică, felina s-a apropiat la câțiva metri, iar vulpea a fugit cu coada între picioare.