Lovitură de teatru în Dosarul Caracal. Avocatul familiei Măceșanu: „Alexandra nu este decedată, Dincă nu a omorât-o, nu a ars-o în acel butoi” | VIDEO

Publicat: 31/05/2022, 13:00

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan a anunțat că la termenul de marți va cere anularea actului constatator de deces al Alexandrei, dar și refacerea raportoalor de expertiză. Înainte de a intra în sala de judecată Moldovan a anunțat că este convins că Gheorghe Dincă nu a omorât-o și nu a ars-o într-un butoi pe Alexandra.

Un nou termen în dosarul Caracal are loc marți, la Tribunalul Olt, în Slatina, acolo unde familiile fetelor și avocații vor încerca să schimbe încadrarea juridică a faptei în cazul Caracal.

“Urmează să punem în discuție cererea de refacere a rapoartelor de expertize și să vedem ce alte noi probe dacă instanța de judecată va fi de acord să mai încuvințeze. (…)Voi cere schimbarea încadrării juridice, având în vedere că, din punctul meu de vedere, Alexandra nu este decedată, Dincă nu a omorât-o, nu a ars-o în acel butoi și, ca atare, pe latură civilă voi solicita și anularea actului constatator de deces”, a declarant Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Acesta mai spune că Dincă trebuie condamnat pentru alte fapte, dar nu pentru omor.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pe 10 ianuarie 2020

“Nu mă interesează să-i dea lui Dincă o pedeapsă mai blândă, mă interesează să se aplice corect legea, să fie condamnat pentru infracțiunile pe care le-a săvârșit, lipsire de libertate, de întreținerea unui raport sexual cu o minoră, de trafic de persoane, toate coroborate duc la o pedeapsă destul de mare. Trebuie să aibă în vedere exact infracțiuni comise de Dincă nu să i se bage pe gât ceea ce nu a făcut. Din punctul meu de vede, clar, Dincă nu a omorât pe nimeni și, ca atare, nu se poate face vinovat de infracțiunea de omor calificat” a mai spus Aurel Moldovan.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorghe Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult