VIDEO Avertismentul lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, despre pandemie: „Nu exclude nimeni o revenire din toamnă. România are opt milioane de doze de vaccin depozitate”

Publicat: 26/04/2022, 22:32
Actualizat: 27/04/2022, 00:34

Prof. Dr. Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății și fost reprezentant al României la OMS, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre o posibilă revenire a pandemiei din toamnă, dar și despre cantitățile de vaccin pe care România le are depozitate la ora actuală. 

„M.Tucă: Există posibilitatea să apară o nouă variantă, o nouă tulpină?

A. Rafila: La acest tip de virus, absolut! Ați văzut că la Omicron avem câteva subvariante. Problema nu este dacă apar, problema este dacă au șansa să producă infecții care să pună probleme sănătății publice.

M. Tucă: Vorbeam dacă revine pandemia într-un fel sau altul…

A. Rafila: Nu exclude nimeni o astfel de posibilitate în toamnă. De-asta este bine să ai o anumită cantitate de vaccin, să intervii la grupurile vulnerabile. Cantitățile pe care le avem în momentul de față, vreo 8 milioane de doze depozitate.”

Mai mult de 50 % dintre români au trecut prin boală

Alexandru Rafila a vorbit și despre cât la sută din populația României este imunizată, la mai bine de doi ani de când a izbucnit pandemia. 

„M. Tucă: În ce măsură populația României a fost imunizată trecând prin boală?

A. Rafila: Eu cred că majoritatea omenilor din această țară au trecut prin boală, chiar dacă au fost vaccinați.

M. Tucă: Adică, mai mult de 50%?

A. Rafila: Cu siguranță, mai mult de 50 % au trecut prin boală.”

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul Zilei, Adevărul, Mișcarea de Rezistență, Aleph citeste mai mult