VIDEO Crin Antonescu, mărturii pentru istorie despre întâlnirea cu Biden și Putin: „I-am întâlnit fizic pe corifeii conflictului. Putin l-a întrebat pe Radu Vasile de ce am dat tezaurul. Cu Biden am vorbit…”

Publicat: 29/04/2022, 10:32
Actualizat: 29/04/2022, 10:35

Crin Antonescu, politician și istoric, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Acesta a povestit despre cum s-a întâlnit cu corifeii conflictului de astăzi: președintele SUA, respectiv președintele Rusiei. Ce  spune despre Joe Biden și ce i-a dezvăluit lui Marius Tucă despre discuția cu actualul președinte al SUA?

Crin Antonescu: I-am întâlnit fizic pe corifeii conflictului. L-am întâlnit fizic pe Biden în 2009. A avut o întâlnire cu Băsescu, era chiar președinte în exercițiu, cu Geoană și una chiar cu mine. Un om foarte plăcut. Cu Putin m-am întâlnit, dar nu așa personal. În noiembrie 1999, Radu Vasile era atunci prim-ministru, am mers cu el într-o delegație guvernamentală la Moscova.

Vladimir Putin era prim-ministru.  Am stat la o masă lungă ca la Macron. El a plecat într-un  tête-à-tête cu Radu Vasile care ne-a povestit în avion că au discutat despre tezaur. Ne-a zis, cu hazul lui,  că Putin l-a întrebat de ce am dat noi tezaurul.

M. Tucă: Cu Biden ce ai discutat?

Crin Antonescu: Biden a fost și presupun că este și acuma un personaj cu un șarm aparte. Este un om plăcut. Era un senior în politică. Nu am discutat politică și candidatura mea, ci niște chestii de istorie care mă pasionau pentru că el le trăise.”

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.