VIDEO EXCLUSIV | Octavian Berceanu, despre cum poate fi redus traficul din Capitală: „Trebuie scoase mașinile parcate pe prima bandă a principalelor șosele”

Publicat: 27/09/2022, 10:00

Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că una dintre soluțiile pentru reducerea traficului din Capitală este scoaterea mașinilor parcate pe prima bandă a marilor bulevarde din oraș.  

„Una din soluții (pentru reducerea traficului – n.r.) este să scoți mașinile parcate pe prima bandă pe șoselele principale din București, asta e clar. Trebuie să găsim locuri, să construim acele parcări suspendate, care există și în alte țări (…) Există și alte tipuri de parcări pe care le vedem și în alte orașe aglomerate, cum sunt Singapore, Tokyo, sau orașe mari din China, și funcționează foarte bine, au o capacitate foarte mare, pe o suprafață foarte mică, vorbim de dispunere pe niveluri, și atunci ele sunt o soluție”, a declarat Octavian Berceanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Fostul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu a mai precizat că autoritățile locale nu au colaborat cu oamenii de afaceri care au dorit să aducă parcări inteligente în marile orașe.

„Au fost oameni de afaceri care au mers afară ca să vadă parcările”

„Știu că au fost oameni de afaceri care au mers afară ca să le vadă (parcări – n.r.), și să le aducă, în parteneriate publice-private, nu doar în București, ci și în Cluj, dar nu au găsit niciun fel de colaborare cu autoritățile publice locale. Ori, aceste parteneriate, publice – private locale, sunt cele mai de succes în toată lumea, nu trebuie să inventăm noi absolut nimic”, a mai precizat Octavian Berceanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase