COD ROȘU de caniculă în PORTUGALIA, SPANIA și CROAȚIA. Vezi numere de telefon și site-uri unde poți apela de urgență

COD ROȘU de caniculă în PORTUGALIA, SPANIA și CROAȚIA. Vezi numere de telefon și site-uri unde poți apela de urgență
Publicat: 03/08/2018, 02:06
Actualizat: 25/03/2019, 21:13

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o serie de atenționări de călătorie pentru Portugalia, țară în care a fost declarată stare de alertă și cod roșu de caniculă în Lisabona și Setúbal, avertizând că au fost instituite coduri de caniculă atât în Spania, cât și în Croația.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul Mării și Atmosferei (IPMA) a extins avertizarea de COD ROȘU de caniculă până în data de 5 august 2018, pentru Braganca, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre, Braga și a instituit unCOD ROȘUpentru Lisabona și Setúbal. Celelalte districte se află sub avertisment de cod portocaliu. Ca urmare a prognozării caniculei extreme și a riscului mare de incendii forestiere, Guvernul a declarat, preventiv, stare de alertă pentru intervalul 2-6 august 2018″, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Ministerul precizează numerele de telefon la care românii care se confruntă cu situații de urgență pot cere asistență.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Portugheză: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de
permanență
. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351.927.411.628. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginir de Internethttp://lisabona.mae.ro sau a paginii de Facebook a Ambasadei României în Republica Portughezăși reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță„, care oferă informații și sfaturi de călătorie”.

O atenționarea de călătorie a fost lansată de MAE și pentru Spania, unde Agenția Meteorologică de Stat a emis o avertizare de temperaturi ridicate pentru perioada 2 – 4 august 2018, respectiv, COD ROȘU în Comunitatea Autonomă Extremadura și cod portocaliu în Comunitatea Autonomă Andaluzia, provinciile Sevilla, Córdoba, Jaén și Huelva.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe recomandă românilor care tranzitează sau vor să călătorească în zonele menționate să consulte site-urile locale, oferind și numere de telefon la care cetățenii români pot cere asistență.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34.954.233.243, +34.954.230.947, +34.954.624.053, +34.954.624.070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: +34.648.212.169. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet MeteoalarmsauConsulatul general al României la Sevillași reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță„, care oferă informații și sfaturi de călătorie”, completează Ministerul de Externe în documentul de presă.

Nu în ultimul rând, sub cod de caniculă se află și Croația, MAE avertizând că prognozele meteorologice pentru perioada 2-6 august 2018 indică o creștere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a determinat emiterea unui COD ROȘU de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu pentru regiunea Zagreb”.

MAE mai atenționează că este posibil să crească timpul de așteptare la punctele de frontieră, precum și la punctele de taxare pentru circulația pe autostradă, în contextul codului de caniculă instituit.

canicula

„Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea următoarelor pagini de Internet:Automobil Clubul Croatia, Serviciul Croat de Meteorologie și Hidrologie,Compania Națională Croată de Căi Ferate, Autoritatea Portuară Croată șiAgenția Croată de Aviație Civilă. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Croația: +38.514.677.660 sau +38.514.610.009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii României la Zagreb: +38.598.414.341„, completează sursa citată.

Reprezentanții MAE oferă detalii despre site-urile pe care le pot accesa românii unde pot găsi informații și sfaturi de călătărie.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet a Ambasadei României la Zagrebși reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță„care oferă informații și sfaturi de călătorie.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU