Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Publicat: 29/08/2016, 14:12
Actualizat: 31/10/2016, 15:53

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Conform prognozei, în Banat, în primele două zile ale intervalului vremea va fi călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 32 de grade, apoi în 31 august se va răci ușor, la valori de 27…28 de grade.
Ulterior, până la finalul primei săptămâni de prognoză, se va încălzi treptat, însă începând cu data de 7 septembrie este posibilă o scădere a temperaturile maxime spre valori apropiate de normalul perioadei, respectiv, o medie a acestora de 26…27 de grade. Valorile minime de temperatură se vor situa în jur de 16 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea ușor spre medii de 13…14 grade. Ploi de scurtă durată vor fi în 30 și 31 august. După data de 6 septembrie crește probabilitatea de apariție a ploilor, posibil mai însemnate cantitativ.

În Crișana, în următoarele două săptămâni vor fi variații ale temperaturii, însă regimul termic se va menține în jurul mediilor multianuale. Intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, media valorilor diurne urmând a fi în jurul a 31 de grade Celsius, apoi se va răci ușor, iar de la 31 august se vor înregistra maxime de 26…27 de grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni de prognoză, media valorilor diurne nu va depăși 28…29 de grade. Începând cu 7 septembrie este posibilă o ușoară scădere a valorilor termice diurne. Minimele nocturne de temperatură se vor situa în medie între 14 și 16 grade, cu valori mai coborâte după 8 septembrie. Averse slabe se vor semnala în jurul datei de 30 august. Probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitiativ va fi în creștere după data de 6 septembrie.

ANM estimează că în Transilvania, în primele două zile ale intervalului temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 29…30 de grade și minime în jurul a 14 grade. Din 31 august și până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne vor oscila între 25 și 27 de grade, posibil mai scăzute în 8- 9 septembrie, iar temperaturile minime vor avea, în medie, valori de 10…12 grade, mai coborâte în depresiunille intramontane. Averse locale se vor semnala în jurul datei de 30 august și cu o probabilitate destul de ridicată și după data de 6 septembrie, când și cantitățile ar putea fi însemnate.

Pentru Maramureș, estimarea ANM arată că vremea va fi călduroasă în prima zi a intervalului de prognoză, cu o medie regională a valorilor maxime de 30 de grade și de 14…16 grade a celor minime. În 31 august se va produce o scădere a temperaturii, spre medii ale valorilor diurne de 25…26 de grade și minime în jur de 11 grade. Ulterior temperatura va crește ușor, mai ales în ceea ce privește valorile diurne, care vor tinde spre o medie de 28 de grade. După 7 septembrie este posibilă o nouă răcire, prin urmare sunt estimate temperaturi maxime, în medie, de 25…26 de grade și minime de 11…12 grade. Averse locale se vor semnala în ziua de 30 august și cu o probabilitate destul de ridicată și după data de 6 septembrie, când sunt posibile și cantități mai însemnate.

ANM anunță că îb Moldova intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea, de la o medie de 32 de grade, până la 26 de grade în 31 august și 1 septembrie. În intervalul 2 – 6
septembrie, vremea va fi caldă, cu o medie regională a valorilor termice diurne de 27…29 de grade. Începând cu 7 septembrie este posibilă o scădere a temperaturilor maxime, spre o medie de 25…26 de grade. Valorile minime de temperatură se vor situa în jur de 17 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea spre medii de 12…14 grade. Averse locale se vor semnala în 29 și 30 august și cu o probabilitate destul de ridicată și după data de 7 septembrie, când sunt posibile și cantități mai însemnate.

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor oscila între 27 și 30 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. După 1 septembrie, se va produce o ușoară scădere a regimului termic, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade, cu valori ușor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 16 grade. În prima zi a intervalului, pe arii relativ extinse vor fi averse, apoi ploile vor lipsi. Averse locale vor mai fi posibile în jurul datei de 8 septembrie.

ANM prognozează pentru Muntenia că în primele zile valorile termice se vor situa peste mediile multianuale și vor caracteriza o vreme călduroasă, îndeosebi în data de 30 august, când media regională a maximelor va fi de 32 de grade, iar a celor minime va fi de 16…18 grade. După 31 august, vremea se va răci ușor, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 27…28 de grade, cu valori ușor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, când media acestora se va apropia de 30 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative, media regională a acestora urmând să fie de 13…15 grade. În primele trei zile de prognoză vor fi averse locale, apoi probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere după 7 septembrie.

În Oltenia, vremea va fi calduroasă în primele trei zile de prognoză, când media diurnă a temperaturii va fi de 30…32 de grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 26…28 de grade, cu valori ușor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, când media acestora se va apropia de 29…30 de grade. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 17 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea spre medii de 13…15 grade. Vor fi averse și descărcări electrice în noaptea de marți spre miercuri (30/31 august) și în cursul zilei de miercuri (31 august), iar cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Averse sunt posibile și după 7 septembrie.

Pentru zona montană, ANM estimează că în primele 2 zile ale intervalului, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20 grade și de 10…12 a celor minime. Ulterior temperatura va scădea ușor spre medii ale valorilor maxime de 16…18 grade și minime în jur de 9 grade. Valori termice mai scăzute vor fi posibile după data de 8 septembrie, respectiv maxime în jur de 15 grade și minime de 7…8 grade. Averse locale se vor semnala în intervalul 29 – 31 august și cu o probabilitate destul de ridicată și după data de 6 septembrie, când sunt posibile și cantități mai însemnate.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Klaus Iohannis, lovitură totală! Președintele României nu mai are nicio șansă. Se pregătește demiterea șefului...
Ceasul Apocalipsei va bate în câteva ore. Doomsday Clock ştie când vine sfârșitul lumii
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...