Informare de vreme instabilă și caniculă în toată țara. Intervale cu averse în Capitală

Informare de vreme instabilă și caniculă în toată țara. Intervale cu averse în Capitală
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 06/07/2021, 11:49

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis marți o informare de instabilitate atmosferică la nivelul întregii țări, dar și o alertă de caniculă, valabilă până duminică.

Potrivit ANM, marți, până la ora 21:00, în estul, sud-estul și centrul țării vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, manifestate prin averse, inclusiv cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și chiar grindină.

Pe intervale scurte de timp, cantitățile de precipitații vor depăși 20-30 de litri pe metru pătrat. În intervalul 7-11 iulie va fi în vigoare o informare de caniculă și disconfort termic.

Valul de căldură va afecta în special zonele din vestul și sud-vestul țării.

Caniculă și instabilitate atmosferică în București

ANM a emis și o prognoză pentru Capitală, în care atrage atenția că bucureștenii vor avea parte de caniculă și disconfort termic, dar și intervale cu averse și descărcări electrice până duminică seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 6 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 9:00, indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi după-amiaza şi seara, vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31 – 32 de grade, iar cea minimă de 18 – 19 grade.

De asemenea, în perioada 7 iulie, începând cu ora 09:00 și până pe 11 iulie la ora 21:00, vremea în Capitală va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere în acest interval.

În a doua parte a zilelor de miercuri, 7 iulie și joi, 8 iulie, probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice (averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi ridicată.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 21 de grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase